Vékonyka Blu-ray író noteszgépekhez

Hazánkban várhatóan soha nem fogunk találkozni a hong kongi AMEX Digital legújabb portékájával, viszont a külseje miatt érdemesnek találtam arra, hogy bemutassam a blog keretei között. Bár nem vagyok teljesen jártas a noteszgépekhez - azon belül az Apple masináihoz - gyártott külső Blu-ray meghajtók terén, most mégis azt mondom, hogy a BDR-S1/BDR-T28 a legszebb az univerzumban. Az elképesztően vékony külső eszközön ugyan nincs semmilyen formai trükk, lényegében egy lapos műanyag test, a színhasználat miatt azonban roppant elegánsan hat.

Az eszköz egy igazi mindenes, ami a támogatott lemezformátumokat illeti, a CD/DVD-lemezek mellett a Blu-ray korongokat is képes olvasni és írni. Az egyrétegű BD-RE nyersanyagokat maximum négyszeresen sebességen pörkölhetjük vele, a kétrétegű írható médiumok égetése pedig kétszeres tempóban történhet. Az ősformátumok esetében legfeljebb huszonnégyszeres (CD) és nyolcsszoros (DVD) adatátvitelre számíthatunk.

A mindössze 360 gramm tömegű, 140(Sz)×143(H)×16(M) milliméter méretekkel rendelkező meghajtó működtetéséhez csupán a mellékelt Y-alakú USB-kábel szükséges, de akár a szintén a dobozban megtalálható különálló adat- és tápkábelt is használhatjuk. A lemezek betöltése Slot-In mechanika segítségével történik.

Mindezért azonban elég magas összeget kell kifizetni annak, akinek hozzám hasonló módon megtetszett az AMEX Digital írója. Az ajánlott végfelhasználói ár 599 dollár, mely forintra átszámolva körülbelül 110 000 Ft jelenleg, ami tipikusan olyan összeg, amit a termék életciklusának végéig emésztget az ember.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr851236139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása