Megtört a jég? Toshiba Blu-ray lejátszó érkezik!

Már egy ideje keringenek pletykák arról, hogy a Toshiba végre túltette magát a HD DVD vereségen és beszáll a Blu-ray lejátszók piacára, de semmilyen használható információ nem látott napvilágot...eddig.


A japán Daily Yomiuri lap információi szerint a Toshiba az év végén piacra dob egy BD lejátszót, aminek már típusszáma is van: állítólag BD-18 lesz -- sőt, a japán piacra még egy felvevőt is terveznek. Érdekes egybeesés a BD-18-cal (bár valószínűleg semmi közük nincs egymáshoz), de a Toshiba pont 18 hónappal ezelőtt vesztette el a formátum-háborút. Akkor még úgy tűnt, hogy sosem heverik ki azt az egy milliárd dolláros veszteséget, amit a HD DVD bukása okozott, ezért teljes mértékben elfalazták magukat a Blu-ray technológiától, majd kizárólag az XDE DVD felkonvertálásra fektetik a hangsúlyt.

Toshiba DVD lejátszó upscale technológiával - vajon jön a Blu-ray is?

Bár az erkölcsi bukás okozta sebek lassan gyógyulnak, a Toshiba nem maradhat nagyfelbontású lejátszó nélkül, hiszen ezáltal nincs mit ajánlani a Toshiba Regza HD televíziók mellé, illetve a márkanév hiánya ezen a piacon nem megengedhető, pláne most, hogy a Blu-ray szekere megindulni látszik. Azt persze még nem tudni, hogy a BD-18 (ha egyáltalán ez lesz a neve) milyen technikai paraméterekkel érkezik, de várható, hogy inkább az olcsóbb, "budget" kategóriát célozzák meg. Ezt a sejtést támasztja alá az év végére kitűzött dátum, hiszen ekkor tombol az ünnepi vásárlási láz, ahol az olcsó Blu-ray lejátszók könnyedén sikertermékké válhatnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr591257324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sly-1 2009.07.21. 00:08:32

Epp itt az ideje, hogy befejezek a durcaskodast, es lepjenek valamit. :) Igen csak szuksege van a piacnak megtobb versenyzore, hogy meglodujon a szeker. Plane, ha latja a tobbi gyar is, hogy a vesztes fel is piacra lep, talan ok is elo drukolnak valamivel.

Sly-1 2009.07.21. 00:11:17

Epp itt az ideje, hogy befejezek a durcaskodast, es lepjenek valamit. :) Igen csak szuksege van a piacnak megtobb versenyzore, hogy meglodujon a szeker. Plane, ha latja a tobbi gyar is, hogy a vesztes fel is piacra lep, talan ok is elo drukolnak valamivel.

Mr. Ray · http://bluray.blog.hu 2009.07.21. 08:15:25

@Sly-1: Úgy tűnik végre kihúzta valaki a szálkát a seggükből. Nem voltak rossz DVD lejátszóik sem, kíváncsi vagyok mit alkotnak...főleg akkor, ha tényleg olcsó lesz.

süti beállítások módosítása