Új iMac gépek Blu-ray nélkül

Az asztali számítógépek és notebookok világában egyáltalán nem ismeretlen a Blu-ray formátum, a számos utólag megvásárolható meghajtó mellett kész Blu-ray-képes konfigurációkat is meg lehet vásárolni manapság. A készre szerelt masinákat forgalmazó gyártók többsége ugyan még csak opciós tételként sorolja fel a BD-meghajtókat, egy-két bátrabb márka már volt oly bátor, hogy a multimédiás felhasználásra éhes felhasználói csoportokat egyből a Blu-ray-jel bombázza. A mainstream piacon való elterjedés még messze van, pláne, úgy, hogy vannak, akik még kivárnak.

 

Sokan így képzelik el az új iMacet

 

Mint például az Apple, akik a pletykák ellenére egyelőre nem kívánják Blu-ray meghajtókkal felruházni az iMac modelleket. Pontosabban mondva, az új iMaceknél sem várható a Sony formátumát ismerő eszközök beépítése, az Appleinsider információi szerint a gépek gyártási előkészületeinek utolsó fázisában döntöttek a Blu-ray támogatás elhalasztásáról. Hogy mikorra várhatók mégis az első Blu-rayes iMac-ek, nem tudni, ellenben az kiderült, hogy az Apple érdeklődést mutat az Intel új mobilplatformjával kapcsolatban. Elképzelhető, hogy 2010-ben az iMacek egy részében négymagos Core i7 mobil processzorok fognak üzemelni, amikkel egy újabb teljesítménybeli szintet tárhat felhasználói elé a cég.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr331455516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása