Slim külső Blu-ray író az I-O Data műhelyéből

Elsősorban a noteszgép tulajdonosok örülhetnek az I-O Data mai termékbejelentésének, melynek egyetlen szereplője, azaz főszereplője a BRP-US6 típusjelzésű külső Blu-ray író. A termék fő vonzereje a formátum támogatása mellett a meglehetősen aprócska külső, a 137(Sz)×154(H)×20(M) mm méretekkel megáldott meghajtó kényelmesen megfér bármelyik táskában, de az asztalon sem kell óriási helyet felszabadítanunk a használatához.

A számítógéppel USB 2.0-s interfészen kommunikáló egység az egyrétegű BD-korongokat hatszoros, míg a kétrétegű lemezeket kétszeres sebességen képes pörkölni. A DVD-k esetében a slim meghajtókra jellemző értekeket produkálja az író, az egyszer írható lemezeket nyolcszorosan, az újraírható példányokat pedig hatszorosan írhatjuk meg. Kis érdekesség, hogy a közleményben nem esik szó a kétrétegű DL-lemezekről, a DVD-RAM támogatása viszont fel van tüntetve, mégpedig ötszörös írási sebességgel. A CD formátum esetében 24-szeres olvasás és írás garantált.

A Sony-Optiarc elektronikára épülő BRP-US6 legelőször természetesen a távol-keleti piacokon jelenik meg, kezdő ára 340 dollár - kb. 65000 Ft - köré várható.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr331569540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása