Közép-Európába is beköszönt a Blu-ray gyártás

A csehországi székhellyel rendelkező GZ Digital Media nevezetű vállalat Közép-Európában elsőként kívánja bevezetni gyártósoraira a Blu-ray formátumot. Az 55 éves múltra visszatekintő gyártó nem kevesebb, mint 9,5 millió eurót fektetett be az új gyártósor telepítésébe, mely Lodenice városa mellett lesz megtalálható. A beruházás 30 új munkahelyet jelent a város lakói számára. Az üzemben a jelenlegi tervek szerint leghamarabb 2012 januárjától indulhat be a gyártás.

A GZ Digital Media emellett a DVD-gyártásban is előrébb óhajt lépni, arról azonban nem szólnak a hírek, hogy milyen mértékű növelést szeretnének véghezvinni gyártási kapacitás terén. Mindenesetre a cseh vállalatnak köszönhetően Közép-Európára is felfigyelhet a Blu-ray világ, más kérdés, hogy a formátum terjedéséhez ebben a régióban nem sok köze lesz ezeknek a gyártósoroknak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr191569609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lili_1 2009.12.15. 12:00:38

Szia Alohamate! Egy ideje olvasgatom azt a blogot, de bejegyzésed kapcsán klaviatúrát kell ragadjak. Azt írtad, a cseh cég fog először a kontinensen Blu-rayt gyártani. Tudomásom szerint azonban ezzel szemben Európában jelenleg 12 gyár fgolalkozik Blu-ray gyártással (na, jó, ebből 3 orosz, vagyis szó szerint határ eset :)), de itt van rögtön a Sony Ausztriában, a CDA Németországban (rajtuk kívül még 3 német cég van), valamint 2 francia, 1 olasz és ha jól tudom, egy görög gyár akik BD lemezeket gyártanak.

Alohamate 2009.12.15. 21:38:14

@Lili_1: Ohh, köszönöm a kiigazítást. Ezek szerint a forrás kicsit feledékeny volt, vagy ők sem tudtak a többi gyárról. Elnézést a hibáért, legközelebb jobban utánalesek a dolgoknak. :)

süti beállítások módosítása