Hordozható Blu-ray combo meghajtó a SilverStone-tól

A tegnap bejelentett I-O Data külső Blu-ray író után egy újabb hordozható egységet kívánunk bemutatni, ám ezúttal az írási képességek elmaradnak, a Blu-ray korongokat csak olvasni képes a SilverStone TS05-ös típusú eszköze.

Tehát egy combo meghajtóval állunk szemben, mely a már említett képesség mellett a CD és DVD-lemezeket olvasni és írni is tudja. Az egyrétegű DVD-k esetében legfeljebb nyolcszoros írási sebesség érhető el, dual layer esetén viszont már csak 2,4-szeres tempóval gazdálkodhatunk. Az újraírható médiákat négyszeresen, míg a DVD-RAM adathordozókat maximum ötszörös sebességgel pörkölhetjük. A CD-knél a nyolcszoros írás jelenti a csúcsot, ami bizony igen kevés manapság, de így legalább egészen kicsi az esélye az elrontott lemezeknek.

A TS05 USB 2.0 adatkapcsolatot használ, a kényelmes hordozhatóság érdekében ráadásul a kábel a meghajtó testéből húzható elő, így használat esetén csak pont annyira lesz szem előtt a fránya USB-kábel, mint amennyire feltétlenül szükséges. A 134(Sz)×139(H)×18(M) mm méretekkel rendelkező és 350 gramm tömegű perifériához a Cyberlink PowerDVD Blu-ray lejátszásra is képes változatát csomagolják. Hazánkban egyelőre nem kapható a SilverStone TS05, a külföldi nagyobb webáruházakban azonban már felbukkant ez a combo meghajtó, méghozzá 130 dollár - átszámítva 25000 Ft - körüli áron.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr951572182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása