Merevlemezes mindenes: LG Portable Theater XF2 teszt

Nem, most kivételesen nem tévét és nem is Blu-ray lejátszót teszteltem, hanem a merevlemes LG XF2 médialejátszót, ami kompakt mérete révén bárhova vihető és minden tévére rácsatlakoztatható, plusz a HD videó lejátszási képességek sem maradtak ki tudástárából.



A teszthez klikk tovább...
Az utóbbi időben elég jól el van látva a piac mindenféle médialejátszóval, tehát a Blu-ray korong ellen nyafogók és más egyéb -- nem lemez alapú -- digitális adathozdozó iránt áhítozók kívánságát is lesik a gyártók. Valahol nyilván ez a jövő, hiszen ezek az eszközök kis helyen nagy adatmennyiség tárolását oldják meg, emellett gyors, biztonságos és relatíve olcsó, hiszen csak egyszer kell megvenni. Az, hogy ezen cuccok terjedése a kalózkodás melegágyát képezik, azt most hagyjuk, mert azoknak is igazuk van, akik nem akarnak kiadni egy műsoros Blu-ray lemezért 8000 forintot, ami nagyrészt a hazai forgalmazók hülyesége is...de elkanyarodtunk a témától, tehát vissza az XF2-re, ami gyakorlatilag egy kompakt merevlemezes médialejátszó, amit csak simán zsebre csúsztatunk (természetesen csak a dobozban mellékelt tokban, nahogy megsérüljön a kagylók mintázatát utánzó elegáns burkolat -- ami nem mellesleg erősen vonzza az ujjlenyomatokat).


Ez a zsebre csúsztatás jó móka lenne, de mint minden lejátszónak, ennek is szüksége van tápellátásra, ezért még van egy külső hálózati adapter, amit vinni kell, ha tévé mellett akarjuk használni. Érdemes észben tartani, hogy PC-vel is csak akkor hajlandó kommunikálni, ha dupla végű USB kábelt viszünk (ez is van a dobozban) a nagy áramfelvétel miatt, tehát attól függően mire akarjuk használni, legyen nálunk a megfelelő tápkábel.

Ha már ennyi szót ejtettem a dobozról, akkor beszélek bővebben annak tartalmáról: aktív PCF-s tápegység cserélhető villásdugóval (tehát bármilyen országba megyünk, midnenhol használni tudjuk) dupla végű USB->mini USB adat- és tápkábel, HDMI 1.3 jelkábel (!!!), jack->RCA kompozit kábelek és ehhez egy SCART átalakító, egy CD, kézikönyv és egy szőrös tok a biztonságos cipeléshez, no és az elmaradhatatlan távirányító.

A meghajtót kézbe véve és forgatva érezhetjük, hogy a ház masszív, de nem az a fajta ami elviseli, ha dobálják (mint példának okáért egy Freecom ToughDrive). Egyébként az XF2-t úgy tervezték, hogy fektetve használják, ennek megfelelően rezgéscsillapító gumitalpak kerültek az aljára, hogy a merevlemez keltette rezgést ne vegye át az asztal vagy bármi, amire letettük, no és véd az ellen is, hogy könnyedén lecsúszhasson onnan, ahova letettük. Az elhelyezésnél arra kell még odafigyelni, hogy az alsó szellőzőnyílásokat ne takarjuk el (tehát kemény és sima felületre tegyük, ne szőnyegre, párnára stb), mivel belül egy kis ventilátor dolgozik, szerencsére meglehetősen halkan és hatékonyan.


A ház tetején érintőgombokat találunk, amit szerintem nem sokan fognak használni, a távkapcsoló sokkal jobban kézre áll aminek infravevője a ház elejébe van beépítve. A bekapcsológombot kissé eldugták, ez ugyanis egy hagyományos nyomógomb a ház jobb oldalán. Hátul található az ominózus csatlakozósor, amiről mindenképpen érdemes néhány szót ejteni.





 

A legszükségesebb kimeneteket mid megtaláljuk, ami jelen esetben a HDMI, valamint egy 3,5mm-es jack kimenetet, amihez speciális kábelt kapunk végén RCA dugókkal a kompozit kimenet megvalósításához. Igény szerint ez alakítható tovább SCART-ra a mellékelt átalakítóval, ami nyilvánvalóan még további jelromlást fog okozni az egyébként sem túl veretes kompozit kimeneten kijövő jelminőségén -- de nem is tudom ki az a perverz, aki HD filmet néz SD felbontású, kompozit bemenetes tévén.
Ami nekem hiányzott, az egy digitális hangkimenet, mert abból egy darabot sem kapunk. Egyetlen lehetőségünk a dekódolatlan digitális hang átvitelére, hogy a HDMI-t közvetlenül az AV erősítőbe dugjuk, feltéve, hogy annak van HDMI bemenete. Ha nincs, akkor marad a tévé HDMI bemenete és onnan lehet a jelet átvinni az erősítőbe optikai- vagy koax kimeneten, már ha van ilyen a tévén. Ha ezek közül egyik lehetőség sincs meg, akkor buktuk a dolgot, marad a tévé hangszórója. Apropó hang, a lejátszó a Dolby Digitalon felül képes dekódolni a DTS hangokat is, amire sok lejátszó még mindig nem képes, mert az plusz pénzbe kerül a gyártónak -- és a vevőnek. Szerencsére az LG-nél ilyet nem mernek meglépni, tehát nem maradunk hang nélkül.


A tesztelés előtt az egységet először természetesen a gépre kötöttem, hogy felmásoljak pár tesztanyagot és hosszabb videót. A művelethez semmilyen különleges szoftver nem szükséges, az operációs rendszer felismeri a meghajtót és csípőből kezeli. Az USB-n keresztüli átvitel másodpercenként 30 megabájtban korlátozódott, amitől többet nem is várhatunk ezen a csatolófelületen. Nem volt más, mint kivárni, amíg a 16 gigás "Any given Sunday" lassan átvánszorog a merevlemezre és közben egy sokkal gyorsabb eSATA bemenetért fohászkodni -- ami persze még tovább növelni az árat, tehát érdemes gyorsan elfelejteni. Egyébként a meghajtó eredetileg NTFS fájlrendszerre volt formázva, így ezzel nem kell bajódni, mindent rá lehet másolni (Linuxosok hátrányban).


Ezt követte a teszt valódi szakasza, az FX2-t csatlakoztattam a tévére, bekapcsoltam és minden működött. A betöltés nem volt több, mint 5-10 másodperc és máris száguldhattunk a menüben, ami elég látványosra sikeredett és könnyen kezelhető, csak magyarul nem tud, de ezt nem is vártam, csak titkon reméltem. A beállítási lehetőségek száma közepes, de tekintve, hogy mi az eszköz célja ez is bőven elegendő.

A főmenü külön van tagolva filmre, zenére és képekre (illetve minden ömlesztve kategóriára), ami jó ötlet. Ami picit lassúnak tűnt, az a könyvtárstruktúrában való lépkedés. Nem volt nagyon lassú, de a menü többi részéhez képest lassabbnak érződött, ám ez megszokható. A kategóriákon belül az egyes fájlokra állva előnézeti képet is kapunk, tehát egy rossz szavunk nem lehet. Kipróbáltam egy rakás anyagot, kezdve az xvid-től az X.264 (H.264)-en és VC.1-en át a QuickTime-ig, illetve az .m2ts és .ts kiterjesztésű fájlokat is bepróbáltuk. Minden kiválóan működött, a fájlok szempillantás alatt betöltődtek, a beépített feliratok- és a hangsávok kezelése és a köztük lévő váltás is rendben volt. XVID anyagoknál a felkonvertálás működik, de ne várjunk csodát, illetve a végeredmény nagyban függ a forrás minőségétől is.

 


A tesztelés során csupán egyetlen problémám akadt, hogy az említett "Any given Sunday" c. 1080p mkv filmet nem tudtuk lejátszani, pedig a menüben ment a preview és ott hangja is volt, de amikor el akartuk indítani teljes képernyőn, akkor sötét kijelző fogadott, csak a kikapcsoló gomb megnyomására reagált az XF2. Hogy mi volt az ok, azt nem tudom, mert másik, hasonló paraméterekkel kódolt (és még hangsávok típusában is egyező) videót is feltettem a meghajtóra, amit viszont tökéletesen, hiba nélkül vitt. A gyanúm tehát inkább a fájlra terelődött, nempedig a meghajtóra, de nem tudtam semmilyen hibát kideríteni ezzel kapcsolatban.


A fontosabb zene- (MP3, FLAC, OGG, WMA) és képformátumokat (JPEG, PNG, GIF és BMP) is hiba nélkül kezelte a lejátszó, tehát ezen a téren sem tudok rosszat mondani. Sőt, összességében véve csak jót tudok mondani az XF2-ről, habár az ára picit húzós (ajánlott bruttó: 54900 forint), de ennyit szerintem megér.


Az LG XF2-t az LG Electronics Magyar Kft-től kaptuk tesztelésre.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr511790197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GuGuru 2010.05.04. 22:28:46

A teszt végén leírt "fekete halál" az én tapasztalataim szerint a file-ok úgy 30%-a esetén bekövetkezik! Pontosan ahogy le van írva: a képernyő koromfekete lesz és egyes egyedül a Power gombra reagál. Ami érdekes, hogy a preview-ban ezeket a filmeket is el kezdi lejátszani, de a rendes teljesképernyős lejátszásnál se szó se beszéd lefagy. Sajnos még nem sikerült rájönnöm, hogy mi a közös azon filmekben amelyeket nem tolerál ...
Ez mélyen bosszantó és még firmware frissítésről sem hallottam! Ameddig ezt nem oldja meg az LG, én nem ajánlanám senkinek, mert gyakorlatilag vagy lehetetlenné teszi a használatát vagy minimum nagyon bosszantóvá.

GuGuru

Mr. Ray · http://bluray.blog.hu 2010.05.05. 20:04:26

Én is kipróbáltam pár filmmel, de csak egynél nem ment, nyilván "több film többet lát". Jelzem mégegyszer az LG-nek, hogy kezdjenek vele valamit, mert, ha preview megy, akkor nem értem miért nem megy full screen:(

GuGuru 2010.05.06. 23:49:38

Előre is köszönöm. Majd lesem itt a kommenteket, hátha ...

cuxx 2010.05.10. 11:17:51

Én próbáltam 1080p-sbe full screenen több formátumot is és nem tapasztaltam semmilyen problémát! Remélem ez a jövőben is így marad, mert azért ez nem olcsó egy kütyü.

Breadi 2010.05.14. 10:41:35

Szerintem maga a hordozható médialejátszó ötlete nagy jó. Nagyon sok szituációt el tudok képzelni ahol tényleg szükség lehet rá. És igazából ha az adatokat megnézzük akkor nem nagyon derül ki hogy ez nem asztali, simán hozza azt a szintet. Ráadásul ha megnézünk egy blueray lejátszó árát akkor főleg csábítóbbnak hangzik egy ilyen kompakt kütyü.

Morfologus59 2010.05.17. 12:19:23

Hát ami tetszik benne, hogy végre nem kell vesződnöm a karcos DVD-im miatt. De én első ránézésre azt hittem, hogy van kijelzője :P

GuGuru!
Hogy vannak ezek a lefagyások pontosan? Egy-egy file-nál rendszeres vagy csak randomra akad ki néha a gépezet?

GuGuru 2010.05.17. 21:37:58

Valójában a cikkben is szóról szóra pontosan le van írva: "A tesztelés során csupán egyetlen problémám akadt, hogy az említett "Any given Sunday" c. 1080p mkv filmet nem tudtuk lejátszani, pedig a menüben ment a preview és ott hangja is volt, de amikor el akartuk indítani teljes képernyőn, akkor sötét kijelző fogadott, csak a kikapcsoló gomb megnyomására reagált az XF2."

Tehát a gyakorlatban: menüben vagy és nézed kilistázva a file-okat/filmeket. Ahogy lépegetsz a kurzorral fel/le, úgy jelenik meg a preview ablakban a kezdeti képsora a filmnek (és a hang is). Ez igaz minden fimre, tehát eddig 100% működik.
Ahogy kiválasztasz egy olyan filmet amit "szeret" és nyomsz egy entert, úgy elindul teljes képernyőben és alul megjelenik egy kijelző sáv, ami jelzi, hogy hol jár a lejtszás, stb. (ez persze 2-3 mp után eltűnik, hogy ne zavarjon a filmnézésben)
Amennyiben olyan filmet választasz amit "nem szeret", úgy az enter nyomása után egy koromfekete képernyőre vált. Innét se előre, se hátra. A távirányítón egyetlen gombra reagál csak, ez pedig a Power. Tehát kikapcs és kezded előlröl.
Annyi pozitív van, hogy konzekvens. Tehát nem véletlen fagyásokról van szó, hanem szisztematikus kiakadásról. Amely file-okat "nem szereti", azokat sosem hajlandó elindítani. Amely file-okat "szeret", azokat meg mindig képes lejátszani. Nálam ez olyan 50-50% megoszlást jelent.
Próbáltam már külömböző setup beállításokat, de semmi kihatása nem volt. File mérettől is független, mert 13GB-os 1080p "szeret"-ős mkv file-t is találtam.

Hangsúlyozom, preview üzemmódban MINDENT játszik, tehát valami apróságnak kell lennie a firmware-ben ami minden bizonnyal javítható. Csak hát ki és mikor ... ?

GuGuru

lizzzzzzz 2010.05.21. 10:20:11

szerintem ezt a hibát a következő firmwire-ben kijavítják majd, vagyis remélem, mert be kellene újítanom valami ilyesmi lejátszót, mert a dvd már kezd unalmas és rossz minőségű lenni egy 40-es tv-n.
Az a jó ebben, hogy nem kell hozzá vennem hdd-t míg a másik lejátszókhoz kell és akkor már elég drágára jön ki.
Szerintem kellene írni az lg supportnak, hogy foglalkozni kellene ezzel az apró dologgal, mert sokkal több elégedett felhasználó lenne.

Morfologus59 2010.05.21. 11:09:23

@GuGuru: Köszi szépen a választ! Nálam ilyet a DVD lejátszóm csinált, hogy egyes fájloknál ha el akartam indítani akkor fogta és teljesen újraindította magát :D
Hát remélhetőleg tényleg kijavítják, mert amúgy nem lenne egy rossz cucc.

freeplay21 2010.05.25. 10:20:02

A firmware frissítésnek sokan örülnének, nem tudom erre lesz-e lehetőség később mint sok más médialejátszóban.
A hálózat hiánya nálam nem lenne probléma, mivel hordozható így a filmeket könnyű rá feltölteni.
Engem az érdekelne, hogy blueray filmeknél a menüt is támogatja vagy csak a filmet játssza le?

Helga_ 2010.05.25. 15:37:23

@GuGuru: Nyilvánvalóan az LG arra törekszik, hogy a terméke 100% élményt nyújtson a felhasználóknak, de amíg mi magyarok nem szokunk le a kalózfilmek élvezetéről, addig "bosszantó" dolgok is megtörténhetnek a lejátszás során. Biztos vagyok benne, és várom is mindemellett, hogy az LG programozói kijöjjenek az ezt orvosló firmwarerel.

hantabb 2010.05.25. 16:30:07

Nyilván azon lesznek, legalábbis nagyon remélem, nagyon jó kis szerkezet ez, nekem tetszik, egyedül a wifi hiánya az amiért hisztizni tudok...

rolle89 2010.05.28. 13:31:09

Miért hiányzik a wifi?
Nagyon furcsa h sok embertől ezt hallom.
Miért kell mindenkinek annyira a hálózat? nem arra vették a számítógépet h arról érjék el? Wifi egy multimédia lejátszóba szerintem felesleges hiszen arra lett létrehozva h filmeket játszon le akkor meg minden bonyolítanák a nettel.
Plusz nincs rajta kijelző sem szal TV-n méghozzá távirányítóval kellen felmászni a világhálóra...hát jó:) de nekem még mindig kicsit idétlenül hangzik:)

serrov 2010.05.28. 14:40:18

@rolle89:
Te 3 éve megkérdezted volna, hogy minek ilyen lejátszó nem?
Miért lenne baj az, ha el tudod érni a netet a tv elől?
Szerintem nem lenne hülyeség, csak egy teljes értékű qwerty bill-es távirányító kellene hozzá!

rolle89 2010.05.28. 14:44:57

@serrov:
nem 3 éve valószínűleg nem kérdeztem volna meg de a mai eszemmel a mai technikai vívmányok tudatában azt mondom h felesleges rá net, akkor már ott az iPAD vagy a netbookok ha nagyon netezni akarsz és ezzel a 2vel netezel közben nyugodtan tudsz filmet nézni az xf2-n:P én csak annyit mondok h netezésre találni más eszközt:)

GuGuru 2010.05.28. 22:40:35

bár csak tudnék filmet nézni ... annyi elég is lenne

pody31 2010.05.30. 10:47:50

Nagyon megtetszett ez a keszulek, amikor eloszor olvastam rola. Csak barmennyire is szeretnem megvenni, nem tudom! Angliaban elek es se az ebayen, se az amazonon (uk, amerikai,nemet) nem lehet kapni. Ezek utan ketlem, hogy lesz orvosolando firmware. Korean es Magyarorszagon kivul meg talan az Olaszoknal lehet kapni, mert talaltam egy olasz oldalt, ahol termeszetesen megvenni nem lehet, de megjelenesi datumhoz marcius veget irtak. Jo lenne megvenni, de egyidejig meg nem latogatok haza Mo-ra.

abrakadbabra 2010.06.02. 10:32:45

hát itt sem könnyebb megvenni...mert 50000 Ft nem mondható soknak de nem is kevés...itthon inkább megnyerni próbálják mostanában:)
Én is próbálkoztam de túl sok hiányosságom volt a játékkal kapcsolatban - filmeket kell kitalálni egy videóban szereplő pasi jellemzése alapján- így hát letettem róla.
És ha rendelnéd az nagyon drága lenne?

bazeltop 2010.06.02. 13:28:25

Épp azt írta, hogy nem tud rendelni. Nincs sehol.
Monjduk a videót én is néztem. Innen onnan összeszedtem 24 választ. Facen van sok segítség a filmőrült klubban. Még összeszedem aztán hátha. :)

Aki még nem látta az segíthet :P 8-13-19 nincs meg:)

videa.hu/videok/film-animacio/filmorult-vagyok-fanatikus-film-jatek-wdxAtXti3YlckMak

csaa 2010.06.02. 14:16:41

Ha nincsen meg minden válaszotok, az sem baj, ha voltatok fent a facebookos oldalán a játéknak, biztosan ti is láttátok, hogy meglepetésként még egy xf2-est lehet nyerni sorsolással, és oda már akkor is bekerültök, ha 25 megfejtés jó a 30-ból!:)

DesignerOutlet 2010.06.04. 14:01:11

Én kb.2 hónapja vettem egy ilyen kütyüt és már az 5. vagy 6. mkv formátumú film nem indul el teljes képernyőn. Nagyon bosszantó hiba!

GuGuru 2010.06.08. 22:11:47

DesignerOutlet!
Köszi, hogy jelezted. Legalább annyiban megnyugtat engem, hogy nem vagyok egyedül; nem csak nekem tűnik fel.
Én vissza szeretném vinni, mert a Gamestar-os egészoldalas hírdetésselben leírt "lejátszik minden mkv fájlformátumot" nem igaz!
Az LG meg szemmel láthatóan a füle botját se mozdítja, holott tudom, hogy Mr. Ray is jelezte feléjük ...
GuGuru

malvin99 2010.06.09. 11:08:18

@csaa: még szerencse hogy csináltak ilyen második lehetőséget, én már kezdtem bosszankodni, hogy már rég megnyerte vki minket meg hagyak itt küzdeni a semmiért. Viszont így már a mázli faktor is elég nagy szerepet kap a játékban, és talán nem olyan élvezetes így, mint elsőre..
Maga a termék nagyon tetszetős, ha nem nyerem meg veszek egyetm, amint vmi visszajelzést olvasok arról, hogy ezt az mkv-s problémát vhogy át lehet hidalni.

bogabor 2010.06.10. 13:15:20

@GuGuru: Én is beruháztam rá, nálam is csinálta az mkv lejátszásnál tapasztalt problémát. A megoldás az, hogy a chaptereket kell eltávolítani belőle, és utána megy gond nélkül. Legalábbis 1 filmnél már bevált. Majd megírom, hogy beválik-e a többinél.

buromz 2010.06.10. 16:38:18

Üdv mindenkinek,

lesz a készülékhez firmware frissítés, amiben remélhetőleg megoldódik az említett hiba is. Ennek pontos letöltési helyét természetesen majd közzé tesszük.

köszönettel minden eddigi, és ezutáni észrevételt :)

üdv Zoli

bogabor 2010.06.10. 21:31:54

Sajnos nem oldotta meg a problémát a chapterek eltávolítása. Mikorra is várható az a firmware? :)

GuGuru 2010.06.10. 22:47:13

Már éppen kisérletezgettem volna én is ... tehát akkor én is csak azt tudom kérdezni, hogy mikorra is várható ez a firmware?! (Ha igaz, akkor még nem viszem vissza, de ha ez csak egy álom, akkor most már nem fogok vacakolni vele ... kérem vissza a pénzemet és veszek egy WD TV-t vagy valami hasonlót.)

GuGuru
(már azt sem tudom hogy sírjak vagy nevessek)

bogabor 2010.06.11. 16:21:16

@GuGuru: Esetleg próbálkozz meg az mkv kibontásával és újracsomagolásával. Én az mkvtoolnix-et használtam. Bár egy kicsit időigényes, ha az összes nem lejátszott mkv-t újra akarom csomagolni.

Bruszlii 2010.06.17. 10:53:53

Hát azért én egyetlen kiterjesztés probléma miatt nem vinném vissza az biztos. Nekem eddig semmi problémám nem volt vele. Azért ha lesz firmware frissítés azt én is beszerzem.

bogabor 2010.06.17. 11:09:22

@GuGuru: @Bruszlii:
A görög oldalon lévő firmware megoldotta nálam... bár eltartott egy ideig míg megtaláltam. :)

www.lg.com/gr/it-product/recording-media/LG-XF2.jsp

Ez a direkt link:
www.lg.com/gr/products/documents/install.img

serrov 2010.06.17. 14:20:15

Most mindent görögül nézel? Izgalmas lehet! :D
Nincs valami olvashatóbb nyelven? Ennél még a francia is jobb lenne!

bogabor 2010.06.17. 16:17:07

@serrov: A második link segítségével nem kell görög oldalakat olvasgatnod. :)

GuGuru 2010.06.19. 18:07:07

"The selected disc image file isn't valid" ... mindkét link esetében. pedig (jéé) tényleg a hivatalos görög LG oldal.
:-o
Grrrr

bogabor 2010.06.20. 12:47:16

@GuGuru: Nekem minden gond nélkül felment és frissült.
Mindent jól csináltál? A gyökérkönyvtárba másoltad a képfájlt, és a setup-ban kiválasztottad a system upgradet?
A prohardveres fórumban legutóbb még nem volt gond vele.

Mr. Ray · http://bluray.blog.hu 2010.06.20. 13:59:16

@bogabor: Ha működik és megoldotta a problémát, akkor kérlek írjátok meg ide és kirakom a blogra, hogy mindenkihez eljusson az infó!

Thx!

GuGuru 2010.06.20. 18:48:12

SIKERÜLT és meg is oldotta! Istenek ezek a görögök!! :-)
Ezzel együtt már tényleg cool a kis LG.

:-) :-) :-)
GuGuru

ps. Mr Ray. Bátran kirakhatod ide is.

Mr. Ray · http://bluray.blog.hu 2010.06.21. 01:00:03

Na akkor holnap ez lesz a vezető hír:)

policija 2010.06.21. 11:05:50

@GuGuru: én is letöltötem arrol az oldalrol www.lg.com/gr/products/documents/install.img fájlt a számitogépemre, az volna a kérdésem hogy telepitsem a kis LG-re. ha le birnád irni a fojamatot lépésröl lépésre.

elöre is kösz

Lapaj 2010.06.21. 12:31:52

@bogabor: Szia!
Én felpakoltam az imaget, rányomtam a system upgradera, és semmi!
Valami ötlet, mit ronthattam el?

Lapaj 2010.06.21. 13:10:13

Megoldódott, és viszi amit eddig nem, haha!!

bogabor 2010.06.21. 14:01:26

@policija: Egyszerűen átmásolod a kis LG-re, csak arra kell figyelni, hogy ne külön könyvtárba, hanem rögtön a gyökérkönyvtárba másold, majd a system upgrade a menüben. Kb. 1 perc alatt frissül.

zuzu33 2010.07.02. 18:30:41

Hát én rábaxtam ezzel a frissítésel, CAN NOT BOOT FROM HDD!!!

Nem tud betölteni, semmit sem tudok vele csinálni!!!!

Help!!

zuzu33 2010.07.02. 18:52:07

@zuzu33: Sikerült!!!!
Betöltött és most tényleg megy az ami eddig nem, majdnem becsokiztam!!!

policija 2010.07.12. 00:03:15

szeretném megkérdezni, hogy a kis LG müködés közben nagyon melegszik. ez normális vagy nem, hány orát dolgozhat egyfojtában

köszi elöre is a választ

DesignerOutlet 2010.07.19. 18:14:48

@zuzu33: Szia.
Nekem is ugyanezt írja ki! CAN NOT BOOT FROM HDD . Mit csináltál,hogy jó lett???

DesignerOutlet 2010.07.19. 18:22:53

@Mr. Ray: Szia.
Nekem is ugyanezt írja ki! CAN NOT BOOT FROM HDD . Mit csináljak???

DesignerOutlet 2010.07.19. 18:30:10

Most meg ezt Írja:
REALTEK
Please wait for USB update...

SEGÍTSEN VALAKI!!!

DesignerOutlet 2010.07.19. 18:31:35

@DesignerOutlet:
Most meg ezt írja:
REALTEK
Please wait for USB update...
SEGÍTSEN VALAKI!!!

DesignerOutlet 2010.07.19. 19:14:39

Valami nem teljesen százas ezzel a kis géppel. A 20. ki-bekapcsolás után egyszer csak elkezdett updatelni és láss csodát jó lett!!!! :)

LGFX2 2010.07.24. 10:04:38

Vettem egy ilyen szépséget, egy pár dolgot nem tudok:

- ha van a filmhez beépített felirat, akkor azt hogy tudom megoldani hogy ne játssza le hozzá? Nem találtam subtitle OFF-ot, most leveszem a legkisebb méretűre (-32), de ez kicsit fapados. Magyar hanggal nézem a filmet, azért nem kell a szöveg.

- lehet olyat hogy képek nézése közben menjen az a zene amit én szeretnék?

- be lehet állítani hogy olyan effekttel váltson képek között mindig, amilyet én szeretnék? (most random összevissza mindenfélét effektezik).

- olyat be lehet állítani hogy ha megyek a listában, akkor ne egyesével lépkedjek a file-ok között, hanem ha elérek az adott lap végére, akkor a következő lap elejére lépjen (nemtom érthető-e :D ). Vagy egyszerűen csak laponként haladni a listában és nem egyesével (amikor a 800 zeneszám közül kellene a 326-ik)

Egyelőre ennyi, előre is köszi

Gringo 2010.08.20. 22:47:39

@LGFX2:
- a subtitle gombot megnyomva a távirányítón ki tudod választani a feliratot, vagy a kikapcsolását.
-a setup gomb megnyomásával a képek beállításainál be lehet állítani a képnézegetés közbeni zenét, ha van zenefájl a winchesteren.
-a pictures beállításoknál ott van az effektek választására való menüpont.
-a távirányítón van egy page^ és pageˇ gomb, ezzel tudsz oldalakat léptetni.

Más! Nekem olyan problémám van, hogy lehet pörgetni a filmet előre-hátra 2,4,8,16,32x-es sebességgel. Én úgy veszem észre, hogy mindíg ugyanakkora sebességgel pörget, 2x-esen és ez így baromi lassú. Azt tudom, hogy a jobbra-balra billentyűvel 5 perceket tud ugrani a filmben, de én úgy szeretnék pörgetni, hogy lássam mi történik, és a kellő időben megállíthassam.

LGFX2 2010.08.26. 19:21:24

@Gringo: Tnx!

Én is azt vettem észre hogy nagyon lassú a pörgetés, illetve nálam például a 16x gyorsabb mint a 32x (ez utóbbi talán a leglassabb :D )

Amúgy ha frissítem a rendszert (a fent leírt módon), akkor nem kell előtte "biztonsági mentést" csinálni, szóval a file-ok ott maradnak a lemezen?

Azért is gondoltam a frissítésre, mert nem tudom segít-e, de például a Youtube-ról szedett .FLV-k hellyel-közzel hibásan játszódnak le (pl. a kép fele olyan sebességgel megy mint a hang). Vagy ennek más oka van? Ilyenkor az sem segített hogy átkonvertáltam a filmet AVI-vá vagy DIVX-é, ugyanolyan rossz maradt. Any idea?

LGFX2 2010.08.29. 14:51:50

Sorry hogy ennyi bajom van, de az a probléma is fennáll bizonyos filmeknél (nem kevésnél, olyan minden harmadiknál) hogy egy idő után elcsúszik a hang a képhez képest. Kb. 10 percig szinkronban vannak, utána elcsúszik az egész és élvezhetetlen lesz. Ha kilépek a filmből (lestoppolom) és utána folytatom a lejátszást, akkor megint jó lesz a a dolog, de 10 perc elteltével megint elcsúszik a hang. Ezzel mit lehet kezdeni? Ez így nagyon gáz. Különböző formátumok (avi, mkv) és különböző felbontások (576, 1240, stb.) is produkálják a jelenséget. Esetleg ezen is segíthet a frissítés..?

DesignerOutlet 2010.09.13. 17:17:55

Lehet ebből a gépből 5.1-es hangot kicsalni?

DesignerOutlet 2010.09.15. 11:12:52

@Mr. Ray:
ha a HDMI-t bedogom a tv-be és a tv-t összekötöm opticai kábellel az erősítővel, úgy jó lesz? Vagy az Lg-t kössem össze HDMI-vel az erősítővel?

DesignerOutlet 2010.09.16. 14:57:21

Még egy kérdés. Az ac3 formátumu hangfájlt tudja kezelni?

Mr. Ray · http://bluray.blog.hu 2010.09.18. 17:45:45

@DesignerOutlet: Én inkább a másodikat javasolom, mivel optikain a DTS-HD és Dolby TrueHD nem megy át (nem mintha ez sűrűn előfordulna mondjuk egy mkv-konténerben tárolt fájlnál) és az erősítőből tolnám a képet a tévébe.
Hogy külön ac3 fájlt lejátszik-e, ez egy jó kérdés. Önmagában még talán, de ha film mellé akarod párosítani, mint külön állomány, akkor nem hinném. Sajna már nincs nálam a készülék, hogy megnézzem (viszont dolgozok azon, hogy ezekre a kérdésekre utólag is gyorsabban tudjak válaszolni).

Easyryder 2010.10.20. 21:03:07

Sziasztok!
Az én kérdésem az lenne, ha én ezt a kis drágát nem HDMI csatlakozós TV-re csak RCA-sra kötöm akkor azon tényleg nagyon szar a minőség? Mert ugye ennek az a lényege hogy vihetem bárhová, viszont a HD TV-met nemigazán.

Mr. Ray · http://bluray.blog.hu 2010.10.21. 19:48:57

@Easyryder: Nem csak a szaron van a hangsúly. A kompozit-scart nem képes átvinni HD jelet, tehát mindent a PAL rendszernek megfelelő SD felbontásban fogsz látni.

LGFX2 2010.11.10. 19:30:32

Kérdésem hogy a benne lévő vinyót formázhatom, stb? tehát "normál" vinyóként kezelhetem? Azért vetemednék amúgy ilyenre mert egy mappából eltűntek a filmek egyik napról a másikra. Amúgy valszeg ott vannak, csak semmi nem képes látni őket, törölni nem lehet a mappát, a helyet meg foglalja a "semmi". Ugyanazokat a filmeket még1x rámásolni nem tudom, mert azt írja már ott vannak, de mégsincs ott semmi :D
Szenvedjek ezzel vagy jelezzem a boltban ahol vettem hogy cseréljék ki?

Mr. Ray · http://bluray.blog.hu 2010.11.10. 21:18:06

@LGFX2: Szerintem kezelheted, de attól függ mit akarsz vele csinálni? Formázni lehet, nyilván a szoftver nem a vinyón van, hanem egy ROM-ban tárolódik.

LGFX2 2010.11.10. 21:48:58

@Mr. Ray: hát ezzel a jelenséggel szeretnék kezdeni valamit, remélhetőleg nem nagyon találkozok vele többet, bár gondolom ha egyszer előfordult ilyen file-eltűnés, akkor többször is simán előfordulhat...
Más megoldást nem nagyon találtam, illetve ha sok ilyen lesz még, akkor egyszer csak elfogy minden Gb-om :D
Esetleg valami tipp?

ludlum 2010.12.25. 09:25:00

HEEELP!
Két napja kaptam meg a gépet, eleddig tökéletesen működött legnagyobb megelégedésemre. Megelőzvén a fentiekben olvasott működési zavarokat letöltöttem az általatok talált javítást, amely azonnal telepedett is mint a pinty. Na innentől kezdve a gép nem ismeri fel a memóriáját, azaz azt írja ki hogy: No found HDD !!!! Egyetlen file sem jelenik meg lejátszó üzemmódban , azonban Pc-re kapcsolva USB-vel látható, hogy az összes file megtalálható hibátlanul a kütyün. Na ilyenkor mi van???? Nem kellet volna upgrate-elnem??? Vissza tudom állítani valahogy ?? Help! Ezt kaptam ajándékba nőmtől, most meg néz rám, hogy milyen ügyesen szétvágtam a gépet egy perc alatt. :((( Kössz

ludlum 2010.12.25. 10:39:37

Storno!!!!

Tisztelt Bloger! Lányos zavaromat követően megtaláltam a frissítés hivatalos és részletese leírását lapodon, melynek végrehajtását követően helyre állt a zavar az Erőben! Minden überfa..a, köszönet a szakmai segítségért. Blu-Ray, te vagy az Isten ! Üdv és K.k.ü.

codexer 2010.12.29. 17:25:05

Sziasztok!! Nektek mennyire hangos ez az lg kütyütök, mert az enyém azért nem csendes. Nem tudom hogy milyen hangosnak kéne lennie, de a ventillátor hallható hogy megy:S Szerintetek?

süti beállítások módosítása