Ütős Blu-ray lejátszó érkezik az LG-től

Nemrég landolt a levelesládámban a hír, hogy mától megvásárolható az LG 2010-es Blu-ray termékkínálatának első darabja, a BD570-es lejátszó, amiről már korábban is lehetett hallani ilyen-olyan forrásból infókat, de mindenféle pletyka helyett megvártam a hazai közleményt.


Az 570-es nem lesz annyira drága (br. 64990 forint) ellenben sokat fog tudni, emiatt valahogy az az érzésem támad, hogy ezzel a BD390-esnek leáldozik. Ugyanis, ha megézitek a két típust, számos átfedét láthatunk a specifikációkban. Rögtön például ott van a Wi-Fi hálózati vezérlő, a DLNA támogatás, ami most kiegészül a CIFS támogatással is, de ott a felkonvertálás, illetve természetesen USB Plus is lesz a gépben, amely remélhetőleg mentes lesz mindenféle fájlformátum kompatibilitási problémáktól, ami a BD390 esetében kissé felverte a port. Talán ez így is van rendjén, hiszen jön majd az 590-es (beépített merevlemezzel!), na meg az olcsóbb 550-es is, de erre még várni kell.



Az 570-esnél a mérnökök erősítettek az internetes alkalmazások terén, így a BD Live 2.0, YouTube és Picasa támogatás kiegészül az AccuWeather időjárásjelentés gadgettel, plusz a BD570 elsőként alkalmazza a Gracenote MusicID-Stream szolgáltatást, mely egyetlen gombnyomásra ad olyan részletes információkat a filmben felcsendülő zenéről, mint az előadó, a dal címe vagy az album címe. Meg kell hagyni, ez utóbbi izgalmasan hangzik, én régóta vágytam hasonló szolgáltatásra, így nem kell a stáblista végén felbukkanó soundtrack részt bogarászni és utána YouTube-on tovább kutakodva keresgélni a kívánt szám után.


Ja, és ha még nem mondtam volna, hamarosan lesz teszt is itt a blogon, tehát ismét csak azt tudom mondani, hogy stay tuned!

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr241800269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása