A Na'vik lenyomták Batmant - Eladási rekordott döntött az Avatar

Az Avatar tegnapi megjelenése minden tekintetben alaposan megkavarta az állóvizet. Nem csak blogunk ért el rekord látogatószámot az Avatarral kapcsolatos postoknak (és az olvasóknak) köszönhetően, hanem a film eladási adatai is rekordott döntöttek. A Föld napjával egybekötött Avatar megjelenés szerencsés választásnak bizonyult, hiszen rögtön az első napon óvatos becslések szerint legalább 1,5 millió példány fogyott csak a Blu-ray változatból, ezzel letaszítva az első helyről a Batman: A Sötét Lovagot (Batman: The Dark Knight), amiből 600 ezer példány kelt el a BD premier napján. Megjegyzem ez a másfél millió darab nagyon magas szám annak fényében, hogy az Avatar nem csak a sztorinak, hanem a 3D-nek is köszönhette a mozikban elért sikerét. Ugyanakkor a 3D-s Blu-ray változatra még várni kell, tehát a másfél milliós eladást egyelőre a Na'vik és a Pandora bolygó sajátos történetének sikere generálta.


Személyes véleményem, hogy a 3D-s Avatar most egyébként sem igazán lett volna időszerű, hiszen lejátszáshoz szükséges technika (3D-s lejátszó, tévé, szemüveg) még rendkívül drága. Persze afelől nincs kétségem, hogy bizonyára jópáran csak a 3D-s Avatar miatt hajlandóak lettek volna egy komplett 3D pakkba beruházni, de ezt csak kevesen tehetik meg.

Nem csak a Blu-ray, hanem a DVD változat is kelendő volt, a 1,5 millió BD mellett legalább 2,5 millió a DVD-t értékesítettek, így összesen minimum 4 millió Avatar kópia talált gazdára.

Beszéljünk egy picit az underground történésekről is, hiszen a legális források mellett vannak úgynevezett ... khmm .. szóval illegális beszerzési források is. Információim szerint az egyik legnagyobb magyar torrent sitera tegnap óta 14 féle Blu-rayről készült Avatar release került fel, ami között amik között szép számmal van HD-s anyag -- köztük 20-50 gigabájtos tömörítetlen változatok DTS-HD MA hanggal is.

Nos, azt hiszem ilyen eladási adatok és bevételek mellett nem hiszem, hogy James Cameron túlságosan érdekelné a warez, inkább tovább vedeli a pezsgőt --és hát valljuk be, megérdemli.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr961950269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

farkamatvakarva 2010.04.26. 20:23:20

ugyan csak dvd-n, de ma már megvettem :)

Mr. Ray · http://bluray.blog.hu 2010.04.27. 04:04:13

@farkamatvakarva: Zsír, DVD-n még megfizethető...a BD nem olcsó hiába akciózzák...

farkamatvakarva 2010.04.27. 19:39:45

@Mr. Ray: én a hazai forgalmazókat nem értem! ha ennyire akarnák tolni a blu-rayt, akkor miért nem lehetett 1 jó akcióval indítani ezt? lejátszót sem sokat vesznek sajnos, mert drága a lemez. ha 3-4 ezer ft környékén jönnének ki az új bd-korongok, akkor vennének lejátszókat is többet az emberek.
amúgy már 5.1-es hangú mkv-kal tele volt a net tegnapelőtt is avatarügyileg, tehát el lett szúrva az egész.

Zempy 2010.04.28. 18:43:44

BD370-hez vajon kell firmware frissítés, hogy elvigye?

Mr. Ray · http://bluray.blog.hu 2010.04.28. 19:35:52

@farkamatvakarva: Én is ezt kérdezem azóta, hogy van Blu-ray. Az ár miatt nem megy, bár akciózták az Avatart, de annyira minimális volt az akció mértéke, hogy inkább megveszik DVD-n vagy letöltik. Sajnos ez Mo. :(

Zempy 2010.04.28. 20:44:10

Mert egyes lejátszókon kell, a lemez a legújabb másolásvédelemmel készült. Remélem nem kell szarakodni vele :)

Mr. Ray · http://bluray.blog.hu 2010.04.29. 06:52:09

@Zempy: Jah igen, valóban...arról meg is feledkeztem.
Remélem nem kell, majd kiderül. Egyelőre nincs erről infóm, de szerintem már hallottunk volna a problémáról.

Zempy 2010.04.29. 18:28:08

Ma végre kipróbáltam, és simán ment minden. Eltekintve az iszonyat lassú betöltési sebességtől.

semetka 2010.04.29. 18:44:00

Én is megvettem, én is csak dvd-n egyenlőre mert még nincs asztali bluray-em. De megfogok venni ha veszek.

süti beállítások módosítása