3D Blu-ray lejátszásra is képes a Toshiba új notebookja

A Toshiba Dnyabook TX/98MBL az első notebook a piacon, amit 3D kompatibilis Blu-ray meghajtóval és kijelzővel szereltek. A japán piacon júliusban debütáló masina mellé jár minden egyéb sallang, ami a a térhatású filmekhez szükséges, így az aktív shutteres 3D szemüveg (amiből egyből kettőt kap a vásárló) és a szinkronizáláshoz szükséges infrás vevőegység is. Ez utóbbiak természetesen nem a Toshiba saját fejlesztései, hanem a jóideje piacon lévő NVIDIA 3D Vision szett. A gépben lévő grafikus kártya ennek megfelelően szintén az NVIDIA terméke, méghozzá a Geforce GTS350M, 1 gigabájt dedikált grafikus memóriával. A hozzá kapcsolt 15,6 hüvelykes kijelző LED-es háttérvilágítást kapott és a 3D-hez kötelezően előírt 120 hertzes frissítéssel bír (így jön ki az aktív 3D szemüveghet szükséges 2×60 képkocka).



Az NVIDIA 3D Vision egyébként nem rossz választás, hiszen ennek segítségével nem csak a Blu-ray filmek, hanem a játékok is futtathatók 3D módban, amik között egyre több támogatja az NVIDIA hardverét -- hála az újabb és újabb meghajtóprogramoknak. Az persze más kérdés, hogy a grafikus vezérlő mennyire támogatja majd a hardcore játékosok igényeit, ugyanakkor a processzor erőben nem lesz hiány, hiszen az Intel Core i7-740QM messze túlteljesíti az átlagos hordozható gépekben található központi egységek számítási kapacitását.


Visszatérve a Blu-rayre és a Toshibára: szoftveres oldalról a Corel WinDVD BD kiadása lesz a felhasználó segítéségre a hagyományos és 3D Blu-ray tartalmak lejátszásában, míg hardveres oldalról a beépített harman/kardon hangszórók és az Advanced Dolby Audio technológia fokozzák az élvezetet.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr722081590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

serrov 2010.06.17. 16:49:57

Ezt már azért elfogadnám?
Milyen árban van?

serrov 2010.06.17. 16:53:19

Ezt már azért elfogadnám... milyen árban van?

süti beállítások módosítása