Küszöbön a Vissza a jövőbe Blu-ray trilógia

Sajnos Marty érkezésére még egy pár évet várnunk kell, de addig élvezzük a Blu-ray előnyeit, ugyanis a technológia megjelenése óta a kívánságlisták élén tanyázik a Vissza a jövőbe (Back to future) triológia. Úgy tűnik 25 évvel a film első részének megjelenése után most végre teljesül a rajongók kívánsága, ráadásul nem is akármilyen minőségben! Természetesen a film átment egy nagyobb restaurálási folyamaton, így a kép nem csak a szokásos HD konverzión esett át, hanem a minőségen is javítottak, illetve a hangot is újra keverték, ami immáron DTS-HD-ban szólal meg -- ez természetesen csak az eredeti nyelvű hangsávra vonatkozik.



A trilógia lemezei több, mint két órányi extrát tartogatnak, köztük a kihagyott jelenetekkel, a producerek kommentárjával és olyan műhelytitkokkal, mint a "Hogyan készült a DeLorean"...természetesen a lista nem teljes.

A normál kiadáson felül lesz egy Limited Edition a gyűjtők számára, aminek dobozában olyan eytrákat találhatnak majd a vásárlók, mint az "Outatime" rendszámtábla, lentikuláris kép Marty családjáról, egy DeLorean vázlat, poszter stb. illetve persze lesz fémdobozos és egy DeLorean Edition is -- utóbbiról egyelőre nem tudni semmilyen részletet.

A lemezek a szokásos küldföldi helyekről (pl. Amazon) rendelhetők meg, hazai megjelenésről egyelőre nincs hír.


A megjelenésig egy kis ízelítő!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr52146963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Ray · http://bluray.blog.hu 2010.07.12. 20:02:43

@aeon flux: itt sincs semmi konkrétum, még azt sem tudják, hogy milyen szinkron kerülhet fel a lemezre, se megjelenés, se ár ... semmi.

MrCain 2010.07.12. 21:25:42

Ha a régi sztereó magyar hang lesz rajta és nem a DVD-s 5.1-es akkor tuti megveszem! Az Outatime rendszámtábla pedig must have!

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2010.07.12. 22:58:37

Mr. Ray: A cikkben azt írjátok, hogy a "hazai megjelenésről egyelőre nincs hír", hát pedig van, méghozzá hivatalos forrásból. Példának okáért az extrák részletes leírását én nem venném "semmi konkrétnak". Ja, és a megjelenés október vége. Itthon is.

Mr. Ray · http://bluray.blog.hu 2010.07.13. 19:47:32

@aeon flux: az extrák részletes leírását én is megtaláltam, ami az alapváltozatnál ugyanaz lesz, mint a külföldi kiadásnál (csak kap egy feliratot), tehát semmi köze a magyar megjelenéshez -- nyilván később, pár (10?) év múlva a 900 és 500 forintos tescós változatból hiányozni fog (ha lesz ilyen).
Az október rendben van, kérdés mennyit ül rajta a hazai forgalmazó, mert nem mindig egyezik meg a külföldi megjelenés a hazaival. Még nem jött ki az októberi lista, majd augusztusban...ha azon rajta lesz, akkor lesz biztos és konkrét.

Ollvndr 2010.07.14. 17:48:33

@Mr. Ray: Kár ezen ennyit rugózni, aeon flux és a DVDExtra hírei igencsak mértékadóak a megjelenések terén (is...). A linkelt cikkből kiderül az egyik legfontosabb konkrétum is: "...a Select is megerősítette: október végén..." - tehát nem fog rajta "ülni".
Ha a végleges specifikációkra vonatkozó infók egyszerűen még nem léteznek, akkor nyilván nem tartalmazhatja a cikk sem.

Szaboke 2010.07.24. 14:02:15

Hali! A filmet már le lehet tölteni blueray-ben és igen régi szinkron van rajta meg az új magyar is meg az eredeti angol! szóval 3-om szinkron van rajta de az eredeti a legjobb! Inkább letöltöm ingyen az extrák nélkül meg megvagyok! Az a lényeg hogy a film gyönyörű HD-ban van meg! :)

xido 2010.07.28. 03:17:09

@Szaboke: Pici fejedben meg se fordul,hogy HDTV rip és házilag tették alá a szinkronokat,tehát nem a még ki se adott BD a forrás?:)

Szaboke 2010.07.28. 15:00:44

Hello Xido! Én nem HDTVRip-ről beszéltem hanem 1280x720-as felbontású filmről! Azaz ez nem rip nincs összenyomva sem konvertálva! A képet gondolom a külföldi Bleuray lemezről lopták le de gyszerüen tökéletes tűéles képet látsz ami teljesen lenyűgöz! Ha kijön Magyarországon akkor pontosan úgyanazt a képet fogod látni amit én letőltöttem, például az első résznél nyolc Giga! Mert az nem változik. Amúgy meg három szinkron van rajta 5.1-es magyar,angol ! Meg egy 2.0 eredeti szinkron! Azt választod ki amelyiket szeretnéd! Szal semmivel sem lesz jobb amit kiadnak ! Csak az extrákkal de ha gondoljátok belinkellem nektek és lehet tölteni!

Ollvndr 2010.07.31. 11:21:18

@Szaboke: Elmondanám, hogy a HDTV ripnek is lehet akkora felbontása és nyugodj meg, a tiéd is az... Tényleg hozzáértő lehetsz, ha azt hiszed a BD kiadás semmivel nem lesz jobb a szánalmas (8 gigás, hú de nagy) ripednél. Ráadásul még a Blu-ray szót is blueray-ként írod, pfff, vannak itt hiányosságok.

süti beállítások módosítása