THX-BluFocus: THX tanúsítvány a 3D Blu-ray filmekre

Valószínűleg a THX név ismerősen cseng a mozirajongók fülében, hiszen számos szórakoztató elektronikai eszközön találkozhatunk logójukkal. A szervezet elsősorban a hangminőség viszgálatával szerzett magának hírnevet, de ma már a képi megjelenéssel is behatóan foglalkozik.

A THX és Blu-ray szabványért felelős szervezet (BDA) hivatalos tesztlaborja, a BluFocus a két cég közös együttműködése során kialakít egy minőségbiztosítási és minőségellenőrzési rendszert, illetve közösen fogják elvégezni a 3D-s Blu-ray anyagok bevizsgálását, tesztelését. A két szervezet célja, hogy a 2D-hez képest bonyolultabb 3D-s anyagok kép-, hang- és gyártási minőségét garantálják a felvételtől egészen a boltok polcára kerülő lemezekig, illetve az új formátum minden más tekintetben megfeleljen a vásárlók elvárásainak (például kompatibilis legyen a forgalomban lévő léjátszókkal stb).



A THX BluFocus 3D tanúsítvány összesen három területen vizsgálja az adott kiadványt és annak megfelelően osztja ki a három különböző tanúsítvány-emblémát, hogy ezek közül melyiknek felelt meg. Ezek a logók akármilyen kombinációban megszerezhetők, így akár az is előfordulhat, hogy a legjobb kiadványok akár mindhárom logót a borítójukon tudhatják majd.


AV tanúsítvány

THX-BluFocus 3D AV (audio/video): Az AV ikont azok a kiadványok kaphatják meg, amelyeket a szervezet képkockáról-képkockára átvizsgálja és ezzel állapítja meg, hogy a jobb- és bal szem számára vetített képek élessége és részletessége elérik-e az eredeti (mester) kópia minőségét.

 


Kreatív tanúsítvány

A C tanúsítvány megszerzésének feltétele, hogy a képernyőn megjelenő összes 3D képelem (szereplők, karakterek, grafika és fellirat) a helyén legyen. A 2D-ről 3D-re konvertált anyagok esetében ez a tesztelési folyamat kiegészül egy plusz hibakereséssel, ahol a kreatív hibákat és hiányosságokat vizsgálják, hogy azok eltérnek a rendező szándékától vagy okoznak e plusz szemfáradást.


Kompatibilitás tanúsítány

A kompatibilitás logót azok a kiadványok kaphatják meg, amelyek hiba nélkül lejátszhatók a tesztlabor által használt 100-nál is több 2D, illetve 3D kompatibilis Blu-ray lejátszón. Ez garantálja, hogy a lemezek az eddig megjelent és forgalomban lévő lejátszókkal egyaránt kompatibilis lesz.

 


 x

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr502226039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása