LG plazma 3D képességgel és THX tanúsítvánnyal

Nemrégiben írtunk a 3D Blu-ray filmek THX tanúsítványáról, azonban THX megszerezhető a megjelenítőkre is, amiből nem egy darab van a piacon. Az LG viszont az Infinia PX950 plazma kijelzővel elsőként szerezte meg a legújabb, kizárólag 3D kijelzőkre érvényes THX 3D Display tanúsítványt.

Ahhoz, hogy a PX950 megszerezze a világ első 3D THX Display tanúsítványát, előbb meg kellett szereznie a THX minősítést a 2D-s tartalmakkal is. A PX950 több mint 400 laboratóriumi vizsgálaton esett át, ami értékelte a bal és jobb szem számára vetített képek színhűségét, áthallását, a látószöget, illetve a videó feldolgozási teljesítményt.


 

A nézők egy gombnyomásra választhatnak THX 2D vagy 3D mód között, legyen szó sugárzott műsorról vagy Blu-ray lemezről -- természetesen a tévé tud 2D-ről 3D-re is konvertálni. A PX950 plazma HDTV ennek megfelelően állítja be az optimális színhőmérséklet, fényerőt és a gamma szintet. A 600 hertzes sub-field drive plazma panelre épülő PX950 az aktív shutteres szemüveg technológiára támaszkodik a 3D képek előállításánál, míg az LG TruBlack szűrő blokkolja a külső fényvisszaverődést és a Dual XD Engine gondoskodik a normál felbontású tartalom közel nagyfelbontású minőségre konvertálásáról.

A közel 5,5 centiméter vastag, 3D képességekkel felruházott LG Infinia PX950 tévé 50- és 60 hüvelykes képátlóval kapható az Egyesült Államokban 1999 és 2999 dolláros áron.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr942296422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása