3D szemüveg az Oakley-tól

A prémium kategóriás napszemüvegek és sportolásra alkalmas szemüvegek egyik közismert gyártója az amerikai Oakley, amely most a 3D szemüvegek piacán is meg akar jelenni. Nyilván érdekes lépés ez az Oakley-tól, hiszen a moziban kapott "SZTK" keretes 3D szemüveg senkinek sem áll jó, egyáltalán nem kényelmes, de legalább ellátja a funkcióját és a használat erejéig ingyen van. Azt viszont muszáj megemlíteni, hogy 3D és 3D szemüveg között is van különbség, így az Oakley célja nem (csak) egy dizájnosabb és könnyebb, hanem egy optikailag korrigált polarizált 3D szemüvegcsalád kifejlesztése (HDO-3D), aminek használatával sokkal pontosabb és szélesebb látószögű képet kapunk. Az 1975-ben alapított amerikai gyártó annyira komolyan veszi a fejlesztést, hogy a tesztelést az iparág legfontosabb partnereivel együttműködve végezte -- köztük van a Dreamworks Animation is.


 

A szemüveg első példányai az USA-ban még az idén, pontosabban a karácsonyi szünetben debütálnak, de 2011-ben már az államokon kívül is kapható lesz, többek között Európában is. Az Oakley nem csak a moziba járók számára ajánlja HDO-3D szemüvegét, hanem a házimozi kedvelőinek is; Az viszont tény, hogy a passzív eszközök sokkal kisebb számban vannak jelen a piacon, mint az aktív shutteres technológiára épülők, így erősen kérdéses, hogy mekkora sikert fog aratni a fejlesztés. A HDO-3D szemüvegek áráról egyelőre nincs információ, de sejthető, hogy a prémium kategóriában előkelő helyen tanyázó gyártó nem fogja fillérekért adni legújabb fejlesztését.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr462305952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása