24 millió Blu-ray lejátszó talál gazdára az idei évben

A Futuresource Consulting előrejelzése szerint az Amerikában, Európában és Japánban idén értékesített Blu-ray asztali lejátszók száma elérheti a 24 millió darabot, amiben nincs benne a népszerű Playstation 3 konzol. Az előre jelzett 24 milliós darabszámból 11 millió egység az év negyedik negyedévében fog gazdára találni, köszönhetően a 3D-s technológia megjelenésének és a HDTV-k árcsökkenésének, illetve az év végi vásárlási őrületnek. A Futuresource az utolsó negyedév optimista eladási mennyiségét a tavalyi eladási számaira alapozza, amikor az össz eladott darabszám majdnem fele ebben az időszakban talált gazdára.

Érdekes adat, hogy az összes idén eladott Blu-ray készülék mintegy 10 százalékát teszik ki a 3D képességekkel rendelkező lejátszók, de a jövő évben ez a szám már 25 százaléknál is magasabb lesz. A jóslatok szerint 2014-re e három kulcsrégió háztartásainak mintegy 40 százalékában megtalálható lesz valamilyen Blu-ray lejátszással alkalmas eszközzel -- lejátszó, felvevő, komplett házi-mozi stb.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr322344821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása