Még nem kapható, de Wi-Fi Direct minősítést kapott az LG BD690 lejátszó

Még nem állnak rendelkezésre pontos információk azzal kapcsolatban, hogy mit fog tudni az LG BD690-es lejátszó, hiszen a mostani lejátszók is tele vannak zsúfolva jobbnál-jobb funkciókkal, de a 690-es még erre is rátehet egy lapáttal. Kiszivárgott információk szerint -- aminek bizonyítékául egy kép szolgál -- a BD690 létezik, méghozzá Wi-Fi Direct minősítést kapott, ezzel pedig egy sor új lehetőség nyílik meg a felhasználók előtt.



A Wi-Fi Direct egy vezeték nélküli P2P kapcsolat, aminek célja,hogy a Wi-Fi kapcsolatra alkalmas gépek közvetlenül egymáshoz csatlakozhassanak, tehát router és/vagy hozzáférési pont nélkül is alkothassanak IP hálózatot. Az egyszerű csatlakozást a Wi-Fi Protected Setup (WPS vagy QSS) biztosítja, a biztonságot pedig a leggerősebb WPA2 titkosítás garantálja. Az új funkció nem feltétlenül igényel új Wi-Fi vezérlőt, a most futó a/g/n szabványú hardverek közül jópár alkalmas ellátni a feladatot, csupán új szoftverre és meghajtóprogramra lesz szükség. A Wi-Fi Direct használatával mellőzhető a közvetlen kábeles kapcsolat és köztes eszköz használata két Wi-Fi képes eszköz között -- tehát remekül helyettesíthető vele a Bluetooth, illetve a DLNA-t is leegyszerűsíti.

A Wi-Fi Direct előnyei közé tartozik az is, hogy egyszerre több eszköz tud egymáshoz csatlakozni Wi-Fi Direct csoportot alkotva, de ez a képesség csak opcionális, egyes vezérlők kizárólag 1:1 kapcsolatra lesznek képesek. Szintén nem mindegyik eszköz lesz képes arra, hogy egyidejűleg kapcsolódjon egy hálózati infrastruktúrához (pl. routerrel létrehozott Wi-Fi hálózatra) és egy Wi-Fi Direct csoporthoz. Amennyiben ez a lehetőség működik, úgy megvalósítható az internetmegosztás is, tehát Wi-Fi Direct csoport többi tagja is kapcsolódhat az internetre.


Kíváncsian várjuk, hogy az LG ehhez kapcsolódóan milyen plusz szolgáltatást kínál majd lejátszójában, illetve arra is, hogy a BD690 mire lesz képes.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr962481651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása