Részletek az LG BD690-ről

Kicsit lassan indult az idei év a blogon, de mostantól felpörgetjük az eseményeket. Túlvagyunk egy CES-en, amin mindenki bejelentette az idei Blu-ray újdonságot, köztük az LG is. A tavalyi év egyik nagy slágere a CES-en debütáló BD590 volt, habár idehaza nem volt kapható a készülék, számozásban csak 580-ig jutottunk, de azt is a 3D-képes BX sorozatban. Tehát az általunk is tesztelt 570 volt a csúcsmodell a BD családban, a merevlemezes BD590 csak álom maradt.

A BD690 érkezéséről, illetve arról, hogy lesz ilyen lejátszó, már korábban értesülhettünk, amikor a Wi-Fi Direct minősítéssel kapcsolatos hírek kiszivárogtak, de a részletekről még nem sokat tudhattunk akkor. Nem úgy most, a CES után, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy az asztali masina legnagyobb újítása a 3D támogatás lesz, a már említett Wi-Fi Direct képességen felül. Ami nem változott, hogy a lejátszóban továbbra is található egy 250 gigabájtos (de az is lehet, hogy végül ennél nagyobb kapacitású kerül bele) merevlemez, amire a lejátszó ugyan nem képes másolni vagy rip-elni, hanem csak fájlok tárolására és azok lejátszására alkalmas. Újdonság lesz viszont, hogy iPhone és iPod Touch felhasználók számára lesz egy opcionálisan telepíthető alkalmazás, aminek segítségével az említett eszközök használhatók beviteli eszköz gyanánt (és lehet, hogy teljes funkciós távirányítóként), amivel jóval egyszerűbb lesz a szövegbevitel, mint a készülék gyári távkapcsolójával.

Az árak és megjelenési időpontok egyelőre nem ismertek, ám az bizonyos, hogy az idei évben megjelenik a 600-as termékvonal többi tagja, a BD670 3D, Wi-Fi és DLNA képességekkel, a szintén 3D-s, de Wi-Fi-vel nem rendelkező BD650, plusz két hagyományos 2D-s lejátszó, a BD640 és BD630.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr872590795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása