Az ASUS is belép a multimédiás Blu-ray lejátszók piacára

Jelenleg is tart a hannoveri CeBIT kiállítás, ami leginkább a PC-s hardverek kedvelőinek szól, az ASUS ennek ellenére kihasználta a lehetőséget, hogy bejelentsen egy asztali Blu-ray lejátszót. Mindez mégsem tekinthető véletlennek, hiszen a BDS-700 aszali meghajtó a médialejátszókról ismert O!Play családot gazdagítja a továbbiakban. Ez nekünk, felhasználóknak, roppant jó hír, hiszen az eddig látott O!Play médialejátszók rendkívül közkedveltek a felhasználók körében, ami a széleskörű kompatibilitásának tudható be -- már ami a multimédiás állományok lejátszását illeti.


Nos, a BDS-700 igazi nagyágyúnak ígérkezik, tekintve, hogy 3D lemezek lejátszására is alkalmas, rendelkezik 802.11n Wi-Fi vezérlővel és Ethernet kapuval, emellett a Qdeo feldolgozó egység gondoskodik a 480p felbontású DVD tartalmak felkonvertálásáról. Jó hír a maximum HDMI 1.3-as bemenettel rendelkező erősítők tulajdonosainak, hogy nem maradnak nagyfelbontású hang nélkül, ugyanis a lejátszón külön HDMI audio-only kimenet is helyet kapott.

A multimédiás képességekről tesz tanúbizonyságot a BD Live és DLNA megléte, illetve a manapság alapfelszereltségnek számító USB kapu sem maradt le, amin keresztül merevlemezről vagy más hordozható USB-s tárról játszhatunk le zenéket, képeket, videókat (a pontos kompatibilitási lista egyelőre nem ismert). Az internetes képességet nem csak a BD Live-hoz használhatjuk, hanem YouTube-on videókat, a Picasa-n pedig képeket nézegethetünk, de egyes piacokon a Pandora, Flickr, Netflix és internetes rádióstream is elérhető lesz.

Ha mindez nem lenne elegendő, akkor iPhone, Android, Windows Phone 7, Blackberry és Symbian operációs rendszerrel felvértezett telefonunkat távirányítóként is használhatjuk a BDS-700-hoz. Az ár és a piacra bocsátás időpontja egyelőre nem tisztázott.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr842707854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása