A Nintendo Wii U nem játszik le Blu-ray filmeket

 Speciális 25 GB-os lemezekkel dolgozik majd a következő Nintendo játékkonzol.

 

Annyit már tudhatunk a Nintendo következő konzoljáról, hogy Wii U névre hallgat majd. Nyilvánvaló cél megismételni a Wii világsikerét, kérdés, hogy annak gyengeségeit készül-e kiküszöbölni a gyártó. Úgy tűnik, hogy nem minden téren.

Sok kritika érte a Wii-t az Xbox-szal és a PlayStation 3-al összehasonlítva, rajongók is sokszor rámutattak már a DVD és Blu-ray lejátaszás hiányára. A Nintendo legutóbbi nyilatkozatában elárulta, hogy bizony ezen a területen nem kívánnak a Blu-ray rajongók kedvében járni. Tartalmaz majd ugyan a Wii U egy meghajtót, mely 25 GB-os egyoldalas lemezek olvasására alkalmas, ám ezek a Nintendo saját formátumában készülnek és természetesen játékokat tartalmaznak majd. Gyorsabb lesz a készülék és képes lesz nagy felbontású (1080p) videolejátszásra, de Blu-ray lemezeket nem játszik majd le. (Valószínűleg játék-másolásvédelmi okai vannak a szándékos inkompatibilitásnak.)

Úgy tűnik, hogy ahogy a Wii esetében, úgy most is a távirányítóval kíván háborút nyerni a gyártó, hiszen a vezeték nélküli gesztusérzékeny kontroller segítette sikerre a grafika és multimédia terén – már elnézést – alaposan elmaradt konzolt. A Wii U távirányítója ugyanis maga is egy mobiljátékkonzol, 6,2 hüvelykes színes képernyővel, mely a gyártó szerint megváltoztatja majd a közös játék módját.

Akármit is tud majd pontosan az új konzol – a pontos hardver részletek még nem ismertek – várnunk kell még 2012-ig, áprilisra várható a Wii U megjelenése. Az előzetes hírek alapján pedig úgy tűnik, hogy ha a Wii mellett döntünk, akkor egy külön Blu-ray lejátszóra is szükségünk lesz, ha nagy felbontású filmeket szeretnénk nézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr182984872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása