Beépített Blu-ray lejátszókkal szereli fel 3D tévéit a Bang & Olufsen

Az elsősorban luxuskategóriás audió eszközeiről ismert vállalat a BeoVision 7 széria tagjait turbózza fel optikai meghajtókkal. A sorozat 40, illetve egy 55 hüvelykes tagjai már egy ideje megvásárolhatóak, azonban 2011 nyarán úgy döntött a cég, hogy beépítet Blu-ray eszközzel is kiegészíti e 3D tartalmak megjelenítését is támogató televízióit. 
 
 
A háromdimenziós anyagok megjelenítéséhez az aktív shutteres képalkotási technológiát használják a Full HD felbontást produkáló készülékek. Az Edge-LED háttérvilágítású LCD tévében a fénykibocsátó diódákat több csoportba osztották (hasonlóan a Full LED háttérvilágítású modellek local dimmingjéhez), amelyek fényereje külön vezérelhető, így elméletileg jobb képminőség érhető el. E televíziók megkapták a Bang & Olufsen saját fejlesztésű VisionClear csomagját is, amely különféle képjavító (élességjavítás, színhelyesség javítás, zajcsökkentés, fényerő optimalizálás stb.) technológiát tartalmaz. A legnagyobb elérhető fényerő 450 cd/m2, a maximális valós kontrasztarány 5000:1, a válaszidő pedig némi meglepetésre közepes, hiszen csak négy millisecundum. 
 
 
A B&O-tól nem újdonság, hogy kiemelkedő minőséget produkáló hangrendszerrel szereli fel készülékeit, és ez most sincs másként. Az integrált hangprojektor innen sem hiányzik, amely elméletben lehetővé teszi a virtuális térhatású hangzás megteremtését, illetve természetesen képes kezelni a különféle térhatású audio szabványokat. A jelek szerint a Beo6-hoz kifejlesztett távirányító bevált, mert e sorozat mellé is ezt pakolják a dobozba. Ez csudajól hangzik, viszont a pozitív tulajdonságok és a kapcsolódó szolgáltatások ellenére nem lesz tömegtermék. Ennek pedig oka az ár, hiszen a 40 inches BeoVision 7-ért 14000 dollárt kérnek el, míg a nagy testvér 20000 dollárt kóstál. 
 
  
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr313422552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása