Multimédiás 3D szemüveg érkezik

Akár háromdimenziós tartalmakat is "zsebre vághat" bárki egy új fejlesztésnek köszönhetően. A multimédiás szemüveg olyan hatást kelt, minha a felhasználó egy óriás kijelzőt nézne, csak ehhez éppen nincs szükség hatalmas térre. Elegendő felvennie egy speciális kiegészítőt, és máris úgy érezheti magát, mintha egy moziban lenne. 

A hordozható, és "viselhető" mobil szórakoztatóelektronikai eszközök piacában óriási lehetőségeket lát az Epson. Ezt bizonyítja, hogy a cég bejelentette, hogy kifejlesztett egy speciális átlátszó, fejre illeszthető lejátszót, amely filmek, sőt netes tartalmak megjelenítésére is alkalmas. A cég által kiadott közleményből kiderült, hogy a végeredmény olyan, mintha egy 320 hüvelykes kijelzőt nézne valaki húsz méter távolságból. A kijelzők 960x540 képpontos felbontással operálnak, ami a Full HD egynegyede. Egy gigabyte-nyi beépített memóriával látták el, emellett azonban került rá egy kártyaolvasó modul is, amely akár 32 gigabyte tárolókapacitású (SD/SDHC) memóriakártyák kezelését is biztosítja. Emellett rendelkezik beépített WiFi-rendszerrel is, és persze olyan interfészeket (így például a HDMI portot) sem spóroltak le róla, amellyel külső médialejátszók, így például egy Blu-ray eszköz is csatlakoztatható hozzá. 

 

Erre szükség is lesz, hiszen háromdimenziós tartalmat ezen kívül meglehetősen komplikált lenne eljuttatni a szemüvegre. A gyártó állítása szerint ugyanis a termék képes a térhatású anyagok megjelenítésére is. Jár hozzá egy külső távirányító, amely az Android 2.2 operációs rendszerre épül, és nagyjából akkora, és úgy működik, mint egy okostelefon. A könnyű kezelhetőség érdekében pedig érintőképernyővel, illetve a szokásos funkciógombokkal egyaránt ellátták. A Moverio BT-100 típusjelzésű modell a felhasználók számára állítólag olyan élményt nyújt, mintha egy 320 hüvelyk, azaz 820 centiméter képátlójú televízót néznének húsz méteres távolságból. A multimédiás szemüveg nem lesz olcsó, hiszen 645 dollárt kell majd érte fizetni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr753449707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása