Megallapodott az LG és az Intel: Smart megjelenítőkben a WiDi technológia

Együttműködési szerződést kötött a világ egyik legnagyobb szórakoztatóelektronikai gyártója a világ egyik legnagyobb információtechnológiai cégével. Ennek értelmében az LG Smart Cinema 3D megjelenítői a jövő évtől megkapják az Intel által kifejlesztett, WiDi névre hallgató, vezeték nélküli adatátviteli eljárást. 

Ez a technológia biztosítja akár nagyfelbontású média állományok, azaz filmek, videok, hangfájlok továbbítását a különféle megjelenítő eszközökre. Legyen az televízió, projektor vagy akár monitor. A tartalom érkezhet Blu-ray lejátszóról, notebookról, médiaszerverről, számítógépről, sőt tabletről vagy akár okostelefonról. A WiDi arra is módot ad, hogy egyetlen ilyen eszközről párhuzamosan egy időben több megjelenítőre közvetítse ugyanazt az anyagot. 

Hasonlóan az USB és a HDMI szabványokhoz, az eljárásnak nincs szüksége aktív netkapcsolatra, ugyanis a technológia a WiFi chipek között közvetlenül teremti meg a kapcsolatot. Így lehetővé válik többek között az is, hogy a különböző, a hálózatról streamelt tévéműsorokat, klipeket, filmeket, illetve a videomegosztón található tartalmakat úgy juttassák el a tévére vagy projektorra, hogy az nincs rákötve az internetre. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr383478168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása