Megújul a Smart TV rendszer

 Az LG 2011-ben mutatta be a forradalmi Smart TV rendszert, amellyel alapvetően rajzolták át a tévéknél megszokott kezelőfeületet, illetve integrálták a különféle kapcsolódó szolgáltatásokat. A jövő évi modellekbe már egy frissített megoldás kerül, jelentette be a vállalat. 

Las Vegasban, a CES névre hallgató szórakoztatóelektronikai, telekommunikációs és IT iparágra fókuszáló kiállításon rántja le az LG a leplet a új Smart TV rendszerről, így a változások egy részére csak akkor derül fény. Az viszont már biztosnak tűnik, hogy a letölthető applikációk száma tovább növekszik majd, pedig a kínálat így is bőséges volt, ugyanis 1200 alkalmazás körül járunk most. Emellett számítani lehet a szociális háló menedzselésére szolgáló, közösségi oldalakkal kapcsolatos, optimalizált programok átalakulására is, amelynek köszönhetően a televízión keresztül történő Facebook, Twitter, Tumbler stb. használat a korábbinál egyszerűbbé és kényelmesebbé válik. 
 
A képek szerint a 2011-ben beindított 3D Zone szolgáltatás is hangsúlyosabb szerepet kap. Mint köztudott, ennek segítségével közvetlenül érhetőek el háromdimenziós állományok, mindenféle egy periféria, tehát lejátszó és film bevetéves nélkül. Sőt a térhatású állományok közötti válogatás és keresés is leegyszerűsödik. Ezen kívül új eljárások is bekerülnek a Smart rendszerbe. Ilyen a Smart Share Plus, amelynek hála gyerekjáték lesz lesz a telefonokon, tableteken vagy számítógépeken található médiaállományok megosztása a televíziókkal, vagy Blu-ray lejátszókkal. Illetve itt jön képbe a nemrég az Intellel megkötött megállapodás, amelynek értelmében az LG készülékek megkapják az amerikai gigász által kifejlesztett WiDi technológiát, amely akár nagyfelbontású, HD tartalmak vezeték nélküli továbbítását is lehetővé teszi. 
 
A grafikus felület is átalakul, sőt a felhasználónak is bizonyos korlátok között lehetősége nyílik, hogy saját képére szabja azt. Az is kiderült, hogy az idén bevezetett Magic Motion távvezérlő technológia, amely támogatja a gesztusalapú kommunikációt, a jövőben hangsúlyosabb szerepet kap majd. 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr763502320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása