Az igazi mozi élmény otthon: Bemutatták a 21:9 képarányú televíziót

 Bár a gyártók a modern plazma és LCD modellek esetében a 16:9 képarányt preferálják, leváltva a korábban megszokott 4:3 képarányt, mindig akadnak olyanok, akik forradalmat robbantanának ki e téren is. A las vegasi CES-en bemutatott 21:9 képaránnyal operáló televízió is ugyanilyen. Az egyelőre kérdés, hogy lesz-e rá valós igény, mindenesetre érdekesnek érdekes darab. 

 
Néhány évvel ezelőtt a Philips próbálkozott hasonlóval, ám az ilyen kialakítású televízióik nem arattak nagy sikert. A kísérletet azzal magyarázták, hogy ez adja vissza legjobban azt az élményt, amit az emberek a moziban tapasztalnak. Így tehát a filmek az ilyen kijelzőn mutatnak a legjobban. Az amerikai székhelyű Vizio (amely az Apple beszállítójaként elismertté vált tajvani Amtran Technology leányvállalata), döntéshozói is hasonlóképpen gondolkodnak. 2012-ben egy teljes termékcsaládot indítanak útjára, amely csak ilyen jellegű termékeket tartalmaznak. 
 
Az XVT szériába három modell, egy ötven hüvelykes (XVT3D500CM), egy ötvennyolc inches (XVT3D580CM), illetve egy 71 colos (XVT3D710CM) készülék tartozik. A két kisméretű televízióba Edge-LED háttérvilágítás került, azaz a fénykibocsátó diódákat a keretben helyezték el kétoldalt. A legnagyobb viszont a cég saját fejlesztésű TruLED full LED háttérvilágítását kapta meg, amelynél a LED-eket mátrixszerűen helyezik el a panel mögött. Így ugyan megnő a vastagság, valamint a fogyasztás, ám a képminőség elméletileg javul. E termék maximális kontrasztaránya 20 000 000:1 és 240 hertzes képfrissítési rátával dolgozik. A másik kettőnél be kell érni ennek a felével, és 1 000 000:1 kontrasztaránnyal. A trió mindhárom tagja képes a háromdimenziós tartalmak megjelenítésére, amihez az LG által tavaly bevezett passzív polarizációs képalkotási eljárást használják. 
 
Természetesen ezekből sem hiányozhat a manapság egyre divatosabbá váló okostévé rendszer. Ennek segítségével állítólag igen egyszerűen elérhetőek különféle netes tartalmak, közöttük például a Yahoo! féle applikációk. A trió mindegyik tagja rendelkezik beépített WiFi-vel, és csatlakoztatható Bluetooth QWERTY billentyűzet is, ami jelentősen megkönnyíti a vezérlést. A várható megjelenésről és az árról ez esetben sem szolgált információval a gyártó.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr53540478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása