Íme a világ jelenlegi legvékonyabb Blu-ray lejátszója.

A Panasonic bejelentette, hogy hamarosan piacra dobja a világ legvékonyabb (legalábbis 2011 február 14-én) asztali Blu-ray lejátszóját, a mindössze 27 milliméter "vastag" DMP-BDT320 típusjlzésű terméket. 
 
 
A készülék amellett, hogy lapos, még könnyű is, hiszen mindössze másfél kilogrammot nyom. Ráadásul a fogyasztását is sikerült lefaragni, hiszen csupán 7,9 wattnyi energiára van szüksége. Manapság már ott tartunk, hogy egy ilyen lejátszóból sem hiányozhatnak a Smart TV-hez hasonló rendszerek. Így nem véletlen, hogy ebbe is bekerült egy hasonló szolgáltatás. Név szerint a Viera Connect, ami különféle interneten keresztül közvetlenül elérhető programok, widgetek, alklamzások kezelését biztosítja. 
 
A BDXL szabványt a modell nem támogatja, ami azért annyira nem meglepő, hiszen ez az technológia még csak most kezd el betörni az asztali Blu-ray lejátszók szegmensébe. Így Blu-ray esetében maradnak a BD-Video, BD-R/RE formátumok. DVD-lemezeknél a szokásos DVD-Video, DVD±R/RW, DVD-RAM állományok lejátszását támogatja, CD-knél pedig a gyári korongok mellett természetesen az írt és újraírt darabokkal is megbirkózik. Egyébként a háromdimenziós tartalmak lejátszására is képes. Sőt, mivel megkapta a Real Chroma elnevezésű processzort is, a kétdimeniziós anyagok térhatásúvá konvertálására is módot ad. Erre ugyan már a legtöbb televízió képes, viszont az elsőgenerációs 3D kijelzőkre, illetve a projektorok nagy többségére ez nem igaz. 
 
Emellett ellátták a Detail Crality képfeldolgozó processzorral is, ami a megfelelő képminőségért felel. Sőt, a High Clarity Sound Plus, illetve a Tube Sound névre hallgató eljárások sem hiányoznak belőle, amelyek elméletben a jó megszólalást szolgálják. Ez szép meg jó, csak kissé feleslegesnek tűnik, hiszen a jó képet elsősorban a kijelző minősége határozza meg, a hangzás pedig leginkább az audiorendszeren múlik....Az viszont pozitívum, hogy a beépített médialejátszója képes a FLAC, azaz a veszteségmentesen tömörített zeneformátum lejátszására. Ez ma még ugyanis ritkaságnak számít.
 
Ez szép és jó, viszont az ára lehervasztja majd az arcról a mosolyt, ugyanis 320 dollár egy asztali Blu-ray eszközért kifejezetten soknak tűnik első és második pillantásra is. Ezzel valószínűleg tisztában vannak a japán konszern háza táján is, hiszen ezzel egy időben egy olcsóbb darabot is piacra dobnak. A DMP-BD77 ugyan kevesebbe kerül, viszont tudásához képest még mindig magas az ára. 220 dollárért ugyanis a vásárló egy teljesen átlagos modellel gazdagodik, amely például csak a kétdimeziós anyagok kezelésére képes. Ráadásul a másfél kilogrammot nyomó termékről még kártyaolvasót, valamint az integrált Wi-Fi-t is kispórolták. A Blu-ray lemezek közül a BD-R/RE vagy BD-Video szabványokkal boldogul. DVD-k esetében a DVD-Video, illetve a DVD±R/RW formátumok jöhetnek szóba, és természetesen a gyári, illetve írt és újraírt CD-k sem okoznak neki különösebb problémát.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr414113934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása