Kézzelfogható közelségbe került a 8K felbontás

A Japán Nemzeti Műsorszolgáltató névre hallgató szervezet, amely nevével ellentétben nem csak tartalomszolgáltatással foglalkozik, hanem komoly kutatás-fejlesztési munkát is végez, bejelentette, hogy olyan szenzoron dolgoznak, amely képes 7680 x 4320 képpont felbontású anyagok rögzítésére. 
 
 
Ez a szervezet saját szabványa, amely a Super Hi-Vision névre hallgat. Az érzékelő ráaádásul  120 kép/másodperces rögzítési sebességre, azaz akár háromdimenziós anyagok is felvehetőek a segítségével (a 3D megjelenítők ilyen képfrissítési sebességgel dolgoznak). Ez egyébként 33 megapixeles felbontást jelent, ami a jelenleg leginkább elterjedt Full HD (1920x1080 képpont) tizenhatszorosa! Persze jó kérdés, hogy mikorra várható az új technológia elterjedése, hiszen még mindig sok az alacsony felbontású tévéadás. Nos, iparági pletykák szerint az Super Hi-Vision megjelenítők elterjedésééig 2020-ig kell körülbelül várni. Ám az eljárást már idén meg lehet csodálni Londonban, az Olimpia alatt, hiszen egy-két protoípuson már követhetőek lesznek 7680x4320  pixeles felbontásban a sportesemények. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr1004214604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása