BDXL támogatású asztali Blu-ray lejátszó érkezik

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy 2012-ben a BDXL formátum kijön a gyerekszobából és egyre inkább elterjedtebbé válik. Most egy újabb eszközzel bővült az ilyen típusú termékek piaca, egy olyan aszali modellel, amelybe három digitális tévétuner került, illetve egy egy terabyte-os merevlemez, amely a műsorok rögzítésére szolgál. 

A készüléket az a Sharp dobja piacra, első körben Japánban, amely a BDXL (erről már többször írtunk itt a blogon is) technológia ősapjának számít. Ezzel az új eljárással a korábbinál jóval több, akár 128 gigabyte adat is felfér egy Blu-ray lemezre. De ehhez természetesen speciális, kompatibilis eszközök szükségesek. Mivel mint minden új megoldás, ez is drágának számít, ezért nem terjed túl gyorsan ez az új metódus, de azért lassan és biztosan kezdi meghódítani a Blu-ray szegmenst. 
 
Eddig elsősorban a számítógépekbe szerelhető, illetve a külső optikai meghajtóknál vetették be, de mostanra megérett az idő arra, hogy a hagyományos, asztali darabokba is bekerüljön. Erre jó példa a BD-W1100 típusjelzésű eszköz, amely a BDXL korongok mellett magától éretődően megbírkózik az összes eddig használatos gyári, írt, és újraírt Blu-ray, DVD és CD lemezzel. Az optikai meghajtó modul a bekapcsolás után másfél másodperccel már indítja is a lemezt, ami húsz százalékos sebességnövekedést jelent az eddig leggyorsabb Sharp készülékhez képest, de globálisan is nagyon jó számnak számít. Három digitális tévétuner került bele, illetve ellátták egy terabyte tárolókapacitású merevlemezzel is. Ha pedig az USB porton keresztül külső adattároló egységet csatlakoztatnak hozzá, akkor így egyszerre akár három műsor is felvehető a segítségével (csak digitális sugárzású adásokat képes rögzíteni).
 
Az ily módon rögzített anyagokat képes virtuális fejezetekre bontani, ami a későbbi navigációt könnyíti meg jelentősen. Egy alkalmazásnak köszönhetően okostelefonról is vezérelhető, és a korszellemnek megfelelően a különféle internetes tartalmak közvetlen elérését is biztosítja. Természetesen rendelkezik saját Elektronikus Programmagazin rendszerrel, 33 wattot fogyaszt és a súlya körülbelül 3,5 kilogramm. Ez eddig mind szép és jó, viszont az ára egyszerűen sokkoló. A készülékért ugyanis 1250 dollárt kérnek el, ami beépített merevlemez, BDXL támogatás, és három tuner ide vagy oda, egészen brutális összegnek tűnik. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr44225533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása