Blu-ray lejátszók mellé szánt projektor a láthatáron

 Mi kell egy jó kis otthoni mozizáshoz? Egy nagy tévé, esetleg egy jó projektor és persze nagyfelbontású tartalmak. Ezek közül az egyikre kínál megoldást az Egyesült Államokban már kapható projektor. 

A Texas Instruments féle DLP képalkotási technológiára épülő HD6500 az Acer kínálatát gyarapítja. A készüléket a vávállalat egyértelműen a házimozi híveinek szánja, hiszen 2100 ANSI Lumenes maximális fényereje azt jelenti, hogy inkább csak ideális (értsd: sötétben) körülmények között használható. Azaz egy irodában, előadóban, világos tárgyalóban már nem az igazi. Ráadásul ECO mód esetén a fényerő tovább csökken, egészen 1600 ANSI Lumenig. Igaz, ilyenkor a 240 wattos lámpa élettartama is megnő 3500 üzemóráról egészen 5000 óráig. 
 
A termék magától értetődően támogatja a Full HD tartalmak megjelenítését, amelyek a HDMI porton keresztül juttathatóak el rá egy Blu-ray lejátszóról vagy egyéb külső médialejátszóról. A vállalat közleménye szerint akár 300 inches, azaz akár több, mint hat méter átlójú kép létrehozására is képes. Persze ehhez azért végképp nem árt már a nagy felbontás. A HDMI csatlakozók mellett került rá komponens és D-Sub csatlakozó is, viszont saját hangszóróval nem rendelkezik. Megkapta a DynamicBlack és Acer eColor Boos II+ névre hallgató technológiákat. Az első lehetővé teszi a dinamikus kontraszt funkció aktiválását, a második pedig elméletileg élénkett, látványosabb tónusok megjelenítését biztosítja. A vállalat a nem spórolta ki belőle a ás termékeinél már korábban bemutatott falszín kompenzáció funkciót sem. Ez akkor lehet hasznos, ha a felhasználó nem rendelkezik vászonnal, így kénytelen a falra vetíteni. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi, hogy beállítsa a háttér tónusait, és a projektor elektronikája ezt bekalkulálva változtat a kivetített színeken annak érdekében, hogy a végeredmény a lehető legvalósághűbb legyen. 
 
Internetes tartalmak közvetlen elérésére, illetve megjelenítésére nem ad módot, sőt saját integrált médialejátszóval sem rendelkezik. Azaz egy szó szoros értelmében vett egyfunkciós céleszközről van szó. Ehhez képest az ára kicsit soknak tűnik, hiszen körülbelül 1000 dollárba, azaz közel 290 000 forintba kerül majd. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr304293020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása