Díjjal jutalmazták a Magic Motion mozgásérzékelős távirányítót

 Az LG tavaly dobta piacra a mozgásérzékelős, leginkább a Nintendo Wii konzol kontrolleréhez hasonlító speciális távirányítóját. A szórakoztatóelektronikai piacon egyedülállónak számító eszköz a szakma is elismerte, amit mi sem bizonyít jobban, hogy megkapta a németországi székhelyű Universal Design GmbH tanúsítványát. Ezzel a Smart TV rendszerek felhasználói felületének egyszerűbb és kényelmesebb kezelését díjazták.

Az universal design certification a Magic Remote távirányítók általános minőségét, a felhasznált anyagok minőségét, az ergonomikus kialakítást és a könnyű kezelhetőséget ismerte el a dizájn díjjal. A Magic Remote 2012 januárjában került piacra. A készülék az LG Netcast 3.0-án alapuló okostévé szolgáltatásához és az LG saját okostévé operációs rendszeréhez használható, amellyel az LG 2012-es CINEMA 3D okostévé sorozatát szerelték fel. És az eddigi tapasztalatokból kiindulva nem lenne túl meglepő, ha a Blu-ray lejátszókba, házimozi rendszerekbe is bekerülne. 

Eközben a Magic Remote 2011-es elődjét, a Magic Motion mozgásérzékelős távvezérlőt is elismerték a minőségéért, csomagolásáért és a csomagolás grafikus megvalósításáért. Emellett a Magic Motion további elismerést vívott ki az ergonomikus kialakításával, a tévékészülékkel történő teljes integrációjával és a rövid reakcióidejével.  A Magic Motion távvezérlőt a vállalat tavaly dobta piacra a 2011-es LG CINEMA 3D okostévékkel, amelyeken a Netcast 2.0 fut. A fentieken kívül a tavaly novemberben, Németországban és az Egyesült Államokban az iF Design használhatóságra vonatkozó tesztet szervezett a usability.de weboldalon. A tesztek során az LG okostévéit és távirányítóit hasonlították össze a versenytársak hasonló termékeivel. Mind a szakértők, mind a résztvevők az LG okostévét és a Magic Motion távirányítót választották a leginkább felhasználóbarát készüléknek.
 
Mi is az a Magic Motion
 
Az egyedi LG Magic Motion mozgásérzékelős távirányítóval úgy irányíthatjuk tévénket, navigálhatunk a felületek között, mintha az egy egér lenne, a nyíl követi a kezünk mozgását. A távirányító a navigálás mellett az interaktív játékoknál is sok szerephez jut. A 2012-es CES-en bemutatott és továbbfejlesztett távvezérlő négy újdonsággal szolgálja a felhasználók kényelmét: a hangfelismerés, a görgetés, a mozdulat-felismerés és a rámutatás funkciókkal. A felhasználók számára így még könnyebb lehet a barangolás az LG CINEMA 3D Smart TV-k menüpontjai és applikációi között. A fentieken túl egy 3D gomb is helyet kapott a távirányítón, amit megnyomva azonnal átalakítja a 2D tartalmakat 3D-vé a rendszer.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr84311734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása