Egyre több a beépített Blu-ray íróval rendelkező tévé

Hiába jósoltak mást a szakértők, úgy tűnik 2012-ben nem hogy eltűnnének a piacról a beépített Blu-ray íróval rendelkező televíziók, számuk egyre csak növekszik. 
 
 
Ezek a termékek elsősorban Japánban hódítanak, de azért időről-időre az európai piacon, így Magyarországon is feltűnik ezek közül egy-két modell a boltok polcain. Legutoljára az a Sony jelentkezett három ilyen készülékkel, amely a Blu-ray technológia legnagyobb támogatójának, sőt talán ősapjának is tekinthető, így tőlük egyáltalán nem meglepő egy ilyen húzás. 
 
A HX széria egyelőre három tagot számlál. Így a legkisebb harminckét hüvelykes képátlóval ellátott darab mellett megtalálható a kínálatban egy negyvenes, illetve egy negyvenhat hüvelykes televízió is. Az LG-vel, a Samsunggal vagy a Panasonic-kal ellentétben, amely cégek plazmával is dolgoznak, a vállalat kizárólag az LCD technológiára koncentrál, így ezek is erre a képalkotási eljárásra épülnek. Még a legkisebb is képes a Full HD (1080p) tartalmak megjelenítésére, ami azért még ma sem általános. Biztosítják a háromdimenziós tartalmak megjelenítését, amihez az aktív shutteres megoldást használják. Az Edge-LED háttérvilágítású darabokba bekerült a cég saját fejlesztésű Motion Flow XR240 interpolációs technológiája. Ez a gyors mozgások folyamatos megjelenítése érdekében virtuális képkockákat illeszt be a valódiak közé. 
 
Nem hiányoznak belőlük a CREAS 4, illetve az X-Reality névre hallgató eljárások sem. Ezek elméletileg képesek arra, hogy az alacsony felbontású tévéadások filmek, illetve a népszerű netes videok minőségét jelentősen feljavítsák. Ez jól hangzik, de azért kétséges, hogy a valóságban hogy is működik. Ugyanezt lehetne elmondani az integrált Force Fron Surround hangrendszerrel, amely elméletben támogatja virtuális térhatású hangzás megteremtését. Csakhogy, mivel összesen két tíz wattos hangsugárzóval rendelkeznek, ezért nem valószínű hogy erre tényleg képesek. Biztosítják a különféle netes tartalmak közvetlen elérését, viszont állítólag teljes értékű beépített böngészővel nem rendelkeznek, így benne van a pakliban, hogy e szolgáltatás színvonala elmarad a más gyártókhoz köthető különféle Smart rendszerekétől. 
 
A Blu-ray írót a készülékek hátuljába építették, amelynek köszönhetően némiképp vastagabb, mint a manapság taroló ultravékony LCD modellek. A lemezt oldalról kell belecsúsztatni, ami bizonyos kompromisszumok megkötésére késztetheti a felhasználót az elhelyezés során. Emellett beépített 500 gigabyte tárolókapacitású merevlemezzel is rendelkeznek, így lehetővé teszik egyszerre két műsor egyidejű rögzítését is. Ez szép  és jó, viszont az áruk egyszerűen brutális lesz. A harminckét inches képátlójú tévéért 1700, a negyven colosért 1900, a negyvenhatosért pedig 2850 dollárt kérnek majd el, ami a mai piacon egyszerűen horror kategória. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr324343708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása