Piros pontok a dizájnért

Az LG Electronics 2012-es termékei közül tizennégy kapott kiváló formatervezésért járó red dot díjat. A 30 tagú, független zsűri 60 ország, 1800 vállalat, 4500 termékéből válogatott. Az elmúlt évekhez hasonlóan az LG idén is remekelt, hiszen összesen 12 red dot formatervezési díjat és két dicséretet hozott el. 

 
Az LG 2012-es red dot díjait nem sokkal előzte meg a szintén neves, nemzetközi iF (International Forum) formatervezési díjkiosztón kapott 14 elismerés, amellyel közel 3000 nevezőt utasított maga mögé a vállalat. Díjat vehetett át a gyártó például az LG Optimus 2.0-ás Androidos kezelőfelületért, valamint a környezettudatosság szekcióban a MACHJET nyomtató csomagolásához felhasznált újrahasznosított préselt töltőanyagért.
 
„Az LG filozófiája alapján a termékek formavilága, kivételes megjelenése a felhasználói élmény szerves részét képezik.” — nyilatkozta Kun-pyo Lee, a LG Electronics tervezési részlegének vezetője. „Végső soron a formatervezésnél, a működés mellett azt is fontosnak tartjuk, hogy készülékeink tetszetősek legyenek, és érzelmi reakciót váltsanak ki a vásárlókból.”
 
Többek között díjjal jutalmazták a Nano LED háttérvilágítást használó LM9600 típusjelzésű televíziót, amely 2012 első félévének csúcsmodellje. A Cinema Screen formatervezési vonalba tartozó termék természetesen képes a 3D tartalmak megjelenítésére és természetesen megkapta a Smart TV rendszert. 
 
Szintén elismerték az új Magioc Motion távirányítót. Az ívelt felületű, kézbe símuló kontrollernél a hagyományos nyomógombok helyét pedig könnyen használható, intuitív irányítási módok vették át: ezek a hangfelismerés, a görgetés, a mozdulat-felismerés és a rámutatás funkciók. Ez a kiegészítő egyébként valószínűleg a Blu-ray lejátszóknál, illetve a Smart házimozi rendszereknél is használható lesz majd. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr924345810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása