Íme az idei LG csúcs tévék: Fókuszban az ultravékony káva, továbbfejlesztett Smart szolgáltatások, illetve passzív 3D és a megújult kezelés.

Megérkeztek Magyarorságra is a dél-koreai konszern tévéi!  Az első pillantásra látszik, hogy a dizájnon sokat csiszoltak a tavalyi évhez képest, ezen kívül ráncfelvarráson esett át a cég saját okostévé rendszere, illetve sokat fejlődött a 2D-3D konverzió is. Jöjjenek a részletek!
 
 

Az LG hivatalosan is bemutatta Magyarországon Cinema 3D Smart TV palettáját. A jelek szerint tényleg beszélhetünk evolúcióról, hiszen a valóban megújultak a készülékek. A vállalat egyébként  folyamatos növekedéssel büszkélkedhet a tévé piacon az elmúlt tíz évben, amely több, mérföldkőnek számító fejlesztésnek köszönhető. Ilyen volt 2011-ben a polarizált technológián alapuló LG CINEMA 3D Smart TV megjelenése. Idén ez a technológia a CINEMA SCREEN elnevezésű formatervezési irányvonallal egészült ki, illetve a Smart és 3D funkciókat is bővítette és továbbfejlesztette a vállalat. 
 
A konszern egyébként 2011 végére az LCD televíziók 12,1%-os piaci részét birtokolja világszinten, 24,7 millió eladott készülékkel. Magyarországon az LG az LCD TV piac második legnagyobb szereplőjeként értékben annak majd negyedét tudhatta magáénak 2011-ben. A vállalat a CINEMA 3D tévék bevezetésével nagy sikert könyvelhetett el Magyarországon is, hiszen a tavalyi termékbevezetéskor, a nyári hónapokban szinte minden harmadik eladott 3D LCD tévé LG CINEMA 3D volt.
 
Az LG legújabb tévéi a korábbi funkciók továbbfejlesztése mellett számos újdonsággal is gazdagodtak. A legszembetűnőbb innováció a CINEMA SCREEN dizájn, amellyel a televíziók keretét minimálisra, egyes modellek esetében kevesebb, mint 5 milliméteresre csökkentették, amivel a céljuk az volt, hogy megidézzék a mozivásznakat olyan érzetet keltve, mintha tényleg egy filmszínházban ülnénk. Ez a hagyományos módszerekkel nem ment volna, úgyhogy fémet vetettek be, ami nem csak erős és nagy teherbírású, de esztétikai szempontból sem bizonyult rossz választásnak, hiszen nagyjából minden féle-fajta belső térbe illik. Ezen felül a tévék keskeny, könnyed vonalvezetésű állványokat kaptak.
 
 
Az LG Smart TV szolgáltatás is kibővült, illetve megújult a kezelőfelülete is, amelynek legfőbb előnyeként az eddiginél is egyszerűbb kezelhetőséget és átláthatóságot emelhetjük ki. A megújult internetes böngésző mellett az úgynevezett Prémium tartalmak (azaz népszerű hazai és nemzetközi internetes oldalak, amelyek megjelenése és kezelhetősége a TV képernyőjéhez van igazítva) száma is tovább növekedett. 
A Prémium tartalmakon felül már több száz alkalmazás közül válogathatunk, találunk játékokat és például az LG Múzeum App-ot, amelynek segítségével Európa legnevesebb múzeumaiban és galériáiban tehetünk virtuális sétát.
 
A Smart felületen való navigálást jelentősen megkönnyíti a már ismert, az LG által kifejlesztett Magic Remote mozgásérzékelős távirányító, amely a klasszikus nyomógomb helyett teljesen intuitív kezelőfelülettel és vezérléssel rendelkezik. A távirányítónak két továbbfejlesztett változata is létezik, a Magic Remote 3, ami három újdonsággal szolgálja a felhasználók kényelmét (görgetés, mozdulat-vezérlés és rámutatás), valamint a Magic Remote 4, amely az előbbieken felül hangfelismerés funkcióval is bír (ez 2012 júniusától lesz elérhető Magyarországon).
 
A sorból gazdag 3D-s tartalomválaszték sem maradhat ki. A vállalat erről a továbbfejlesztett 2D-3D konverzióval, illetve az egyre bővülő háromdimenziós tartalmakat kínáló 3D World alkalmazással gondoskodik. Újdonság az újgenerációs 3D mélységvezérlés (3D Depth control) is, amivel a felhasználók saját igényeikhez mérten állíthatják be a képernyőn megjelenített 3D képek mélységét. A gyártó Smart TV-i, okostelefonokhoz hasonlóan közösségi hálózati szolgáltatásokat is kínálnak a Social Centeren keresztül.
A játékok szerelmesinek a tavaly már megismert Dual Play funkció jöhet jól, ami a CINEMA 3D tévék polarizált technológiáján alapul és páros játékok alkalmával lehet izgalmas. Az LG Dual Play technológia egy speciális szemüveg segítségével lehetővé teszi osztott képernyős játékoknál, hogy a felhasználók ugyanazon a tévén teljes képernyőn két, teljesen különböző képet (saját játékfelületet) lássanak.
 
És most néhány modell a kínálatból!
 
LG LM960V CINEMA 3D Smart TV
 
Az LG idei egyik csúcsmodellje, az LM960V-as a megjelenését a CINEMA SCREEN dizájn határozza meg: a képernyő kerete kikapcsolt állapotban 4.1, bekapcsolva is mindössze 4.9 mm-es. A vászonszerű képernyőt egyedi kialakítású, kétágú, krómhatású talpak tartják. Az LM960V-t azoknak szánják akik a kompromisszummentes Smart 3D TV-t keresik, prémium kategóriás dizájn mellett. A NANO FULL LED háttérvilágítással, 1000 Hz-es (MCI) képfrissítéssel, kétmagos processzorral és beépített Wi-Fi kapcsolattal ellátott készülék a gyártó legújabb fejlesztésű technológiáival és funkcióival fel van szerelve. Ebbe tartozik az új Smart kezelőfelület, valamint a továbbfejlesztett internetes böngésző, amelyeken a hang- (2012 júniusától) és mozgásvezérlésű Magic Remote 4 távirányítóval könnyen, egyszerűen navigálhatunk. Újdonságokat tartogatnak a 3D TV funkciók is, úgy, mint az újgenerációs 2D-3D konverzió, a 3D Sound Zooming hangzás, vagy az állítható 3D képmélység, ezen kívül a készülék tartalmazza a fent említett Dual Play funkciót is. A tévéhez tartozik 4 db 3D szemüveg, egy szemüvegre csíptethető változat és kettő a Dual Play-hez. A tévé Magyarországon 47 (119cm) és 55 (139 cm) hüvelykes változatban érhető el:  A 47LM960V ajánlott bruttó fogyasztói ára: 629.000 Ft
 
LG LM860V CINEMA 3D Smart TV
 
A CINEMA SCREEN kijelzőnek köszönhetően — amelynek kerete kikapcsolt állapotban alig 1 milliméteres és bekapcsolva is alig több mint 1 cm-es — moziélményt varázsol a nappalinkba, hiszen a gyártó szerint olyan érzetet kelt, mintha mozivászon előtt ülnénk. A készülék elegáns, kétágú, krómhatású talppal kerül forgalomba. 
A kétmagos processzorral működő LM860V képminőségéért a LED PLUS háttérvilágítás és a 800 Hz-es (MCI) felel. Természetesen ez esetben is 3D kompatiblis termékről van szó, ami a passzív-polarizációs technológiára épül. Ez a modell is megkapta a Smart TV rendszert, illetve működik a hangvezérlés, valamit természetesen képes együttműködni a Magic Remote 4 távirányítóval. A Dual Play funkció valamint a beépített Wi-Fi sem hiányzik, és képes a kétdimenziós tartalmakból térhatásúakat varázsolni, emellett támogatja a 3D Sound Zooming, illetve a 3D mélységállítás (3D Depht Control) eljárásokat is. A tévéhez tartozik 4 db 3D szemüveg, egy szemüvegre csíptethető változat és kettő speciális szemüveg a Dual Play-hez. Hazánkban ez a tévé 42 (106cm) 47 (119 m) és 55 (139 cm) hüvelykes méretben kapható. A 47LM860V ajánlott bruttó fogyasztói ára: 569.990 Ft
 
LM670S, LM669S, LM660S
 
E három modell esetében az ultravékony, minimalista kávákat keskeny, szalagszerű állvánnyal egészítették ki. Innen sem hiányozhat a Smart TV rendszer, ami a Magic Remote hármas verziójával irányítható. Illetve a Dual Play funkciót sem kell nélkülözni. A hazánkban kapható három LM6000-es széria tudásszintben nem, megjelenésében annál inkább eltér egymástól. Az LM670S hűvös, világos ezüst fémfelületet kapott, az LM660S markánsabb platinaezüstöt, mindkettőt a kecses szalagszerű állvány tartja. Az LM669S típusjelzésű darabot a tévék körében még mindig különlegességnek számító fehér talppal és kerettel ruházták fel. Az LM670S-hez a 4 db-os Party Pack 3D szemüvegekhez tartozék a szemüvegre csíptethető változat is.
 
 
Magyarországon kapható modellek: 
 
  • LM6700-ból: 42LM670S, 47LM670S, 55LM670S, 42LM671S, 47LM671S
  • LM6600-ból: 42LM660S, 47LM660S, 55LM660S
  • LM6690-ből: 32LM669S, 42LM669S, 47LM669S

Árak:

  • A 42LM671S ajánlott bruttó fogyasztói ára: 329.990 Ft
  • A 42LM669S ajánlott bruttó fogyasztói ára: 309.990 Ft
  • A 42LM660S ajánlott bruttó fogyasztói ára: 299.990 Ft
  •  

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr674462836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása