Az LG bemutatta mobilon, tévén és számítógépen keresztül is elérhető multimédia stream szolgáltatását

A felhőalapú rendszert használó megoldás forradalmasíthatja a különféle médiaállományok megosztását. 
 
 
Manapság a "Felhő" az egyik legfontosabb hívószó az IT világban, és lassan kezd beszivárogni a szórakoztatóelektronikai univerzumba. Ennek lényege nagy vonalakban, hogy a különféle tartalmak, alkalmazások nem a felhasználó számítógépén, lemezén vagy a TV memóriájában kapnak helyet, hanem egy távoli szerverről érhetőek el, anélkül, hogy az ember azt bármikor fizikailag birtokolná. 
 
Sokak szerint ez a jövő útja, hiszen ez költség- és energiatakarékosabb megoldás. Nincs szükség hozzá telepített és beállított médialejátszóra, kodekekre, hiszen minden a szolgáltató szerverein található. Viszont az is igaz, hogy a működés feltétele az állandó nagy sávszélességű internetes kapcsolat. És természetesen az is elengedhetetlen, hogy a távoli számítógépek elérhetőek legyenek. 
 
Az LG bejelentette, hogy május elsejével elindítja saját felhőalapű rendszere, az LG Cloud béta, azaz egyelőre kísérleti verzióját. Ennek egyik különlegesség, hogy egyszerre képes kiszolgálni a televíziókat, számítógépeket, és Android alapú okostelefonokat is. Ez pedig eddig nem működött, hiszen mindhárom különböző "kijelző típusra" más-más helyről biztosították az állományok letöltését. Most viszont a dél-koreai konszern egyszerűsítette ezt, és így egyetlen kiszolgáló köpontból képesek ellátni az összes felhasználót. 
 
Az új szolgáltatás használatához a felhasználóknak le kell tölteniük az ingyenes Google Play vagy az LG SmartWorld szolgáltatást a www.lgecloud.com weboldalról. Az alkalmazás teljesen magától teremti meg a kapcsolatot, és az embernek nincs más dolga, mint kijelölni, hogy pontosan melyik filmet vagy képet nézné vagy melyik zeneszámot hallgatná meg. Más felhőalapú rendszerektől eltérően a várakozási idő állítólag rendkívül rövid, és akadozással, azaz az úgynevezett laggal se kell számolni. Nem meglepő módon a 3D anyagok megosztását is megoldották. A vállalat a közelmúltban indította el saját háromdimenziós tartalomszolgáltatását, a 3D World-öt. Ezen keresztül ingyenesen nézhetőek meg térhatású videok az LG készülékeken. Mostantól tehát pedig a kompatiblis megjelenítőkre a felhőből származó 3D anyagok is áttranszportálhatóak. 
 
A hatékony működés érdekében a vállalat létrehozott egy külön divíziót (Smart Business Center) a felhőalapú szolgáltatás fejlesztésére és üzemeltetésére. Ebből is látszik, hogy ennek elég komoly szerepet játszanak a jövőben. Elméletileg lesznek majd fizetős és ingyenes tartalmak is, de ezek országoktól függően változhatnak. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr794496080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása