Szemüveg nélküli 3D-t kínáló 4K felbontású tévé a láthatáron

Bemutatták és hamarosan piacra is dobják a jelen helyett a jövőnek készülő 55XS5 típusjelzésű tévét. 

A Toshiba mindig is az innovatív cégek közé tartozik, az évek során számos újdonsággal jelentkeztek a szórakoztatóelektronikai iparágban. De az is igaz, hogy sokszor lyukra futottak, elég ha csak a becsődölt HD-DVD technológiára gondolni, amit a Blu-ray főzött le, és száműzött a vesztesek közé. 

A vállalat bejelentette most, hogy hamarosan bárki számára elérhetővé teszi 4K felbontású  televízióját, amely ráadásul szemüveg nélküli 3D megjelenítést kinál. Az LED háttérvilágítású LCD technológiára épülő készülék a világ első olyan kereskedelmi forgalomban kapható készüléke lesz, amely képes 3840x2160 képpont egyidejű megjelenítésére. Ilyen felbontású megjelenítő eszközök már annak a piacon egyébként, hiszen a Sony és a JVC kínálatában megtalálhatóak a 4K projektorok.
 
A Slim Minimalista formatervezési irányvonalba tartozó termék közel hat centiméter vastag, és a kezelés megkönnyítése érdekében, egy új, látványos grafikus kezelőfelülettel látták el.  Az Elektronikus Programmagazint sem spórolták ki belőle, működik a kép-a-képben funkció. Emellett arra is mód nyílik, hogy a felhasználó egy internetes oldalt vagy alkalmazást nézzen az egyik ablakban, a másikban pedig a tévéműsort vagy egy filmet.
Rendelkezik beépített, vezetéknélküli adatátvitelt támogató integrált Wi-Fi adapterrel, azaz ebből következően biztosítja különféle internetes oldalak közvetlen elérését, sőt a nyílt böngésző sem hiányzik belőle. Így gyakorlatilag bármilyen weboldal meglátogatható. 
 
Az ötvenöt hüvelykes képátlójú Edge LED háttérvilágítással operáló készülék a háromdimenziós képalkotáshoz az autosztereszkóp eljárást használja. Ennél ugyanúgy szabályozzák, hogy melyik szembe milyen tartalom jusson el, viszont itt a "kitakarásért" nem polarizált lencsék vagy a szemüvegbe épített LCD kijelzők felelnek, hiszen magába a készülékbe építették be a szűrőt.
 
A japán gyártó tévéinél már megszokott dolog a Super Resolution elnevezésű, saját fejlesztésű technológia, amelynek feladata az alacsonyabb felbontású állományok felskálázása. Így egy "szimpla" Full HD filmből is képes 4K anyagok készíteni.  A DLNA tanúsítvánnyal bíró, televízió júniustól vásárolható majd meg, a hírek szerint 9000 dolláros áron. Kérdés, hogy ilyen áron mekkora sikert arat majd, hiszen nyáron érkezik már az LG ugyanekkora, forradalminak szánt OLED tévéje, amelyért közel ugyanennyi pénzt kell majd fizetni. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr614526303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása