Blu-ray felveveő horror áron

A Mitsubishi bejelentette, hogy hamarosan piacra dobja legújabb Blu-ray íróját. Azonban a hírek szerint a DVR-BZ360 olyan rettenetesen sokba fog kerülni, hogy az árából akár egy okostévére is beruházhat az ember.

A japán vállalat mindig is a különcségéről volt híres. Ez az egyetlen cég például, amely lézer háttérvilágítású televíziókat tart a kínálatában, és már 4-5 éve kifejelsztették saját háromdimenziós tévéiket, amiket viszont a kutya sem vett meg, ugyanis semmilyen tartalom nem volt rá. A cég ehhez a kissé furcsa imidzséhez sajnos tökéletesen illeszkedik a közelmúltban bejelentett Blu-ray írójuk is.

A dallamos nevű DVR-BZ360 névre keresztelt termék ugyan sokat tud, de valami döbbenetesen sok pénzbe fog kerülni. Egészen pontosan 1100 dollár körüli összegről szólnak a híresztelések, és ezért a pénzért már simán meg lehet kapni egy 42-47 hüvelykes Smart televíziót, egy 60 hüvelykes szimpla, régebbi plazmát, vagy akár egy 9.2-es 3D hangzást biztosító házimozi szettet. 

Rendben-rendben a modell optikai meghajtója képes a lemezek megíárására (az írható korongok esetében négy réteggel,  míg az újraírható korongoknál három réteggel számolhat a felhasználók. ). Sőt ez a modul a háromdimenziós tartalmakkal is elboldogul. Emellett építettek bele egy 500 gigabyte tárolókapacitású merevlemezt, amire szintén lehet tévéadásokat vagy rádióműsorokat rögzíteni. Sőt ennek köszönhetően az is megoldott, hogy egy időben, szimultán két programot vegyen fel a felhasználó. Kérdés, hogy erre vajon létezik-e valós igény. 

Mindenesetre a mérnökök nem felejtkeztek el a programozható felvételi módról, és az automata rögzítés is megoldott. Ez utóbbi azt jelenti, hogy minden nap vagy héten ugyanabban az időben magától elindul a felvétel, ami a sorozatkedvelők számára aranyat érhet. Természetesen rendelkezik HDMI kimenettel, sőt egy beépített médialejátszóval is bír. Bár ez egy ilyen árú termék esetében gyakorlatilag alapelvárás, és ráadásul a támogatott formátumok köréről sem közölt bővebb információkat a cég, ami az álmoskönyvek szerint nem sok jót jelent.  Az ellenben jó hír, hogy megkapta a  felskálázásért felelős Diamond HD Basic technológiát, amely képes a gyatra minőségű SD anyagokat magasabb felbontásúvá varázsolni. Tehát valóban egy sokoldalú eszközről van szó, viszont képességei a jelenlegi információk alapján egész egyszerűen nem állnak egyenes arányban az árával. Így nem lenne csoda, ha végül nem aratna túlságosan nagy sikert. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr894532248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása