LG OLED — más, mint a többi

Az LG Electronics (LG) a monacói Salle des Etoiles-ben mutatta be a világ legnagyobb (55 hüvelyk, azaz ~139,7 cm képátlójú) és legkeskenyebb (mindössze 4 milliméteres) OLED tévéjét. A készülék a kompromisszumok nélküli képminőség és forma új korszakát nyitotta meg, amely a színes tévé bevezetése óta a legnagyobb áttörést jelentheti az iparágban.

 

Bár lassan öt éve, hogy az OLED tévék áttöréséről susognak, aforradaom elmaradt. Ennek oka, hogy a gyártók eddig csak kis méretű, ám felettébb drága modellekkel voltak képesek előállni, ami érthető okokból nem igazán nyerte el a vásárlók tetszését. Korábban a Sony volt az eljárás elsőszámú támogatója, ám a japán cég számos komoly csalódás, és bukás után végülis kivonult az iparágból. Helyüket az LG vette át, amely éveken át az egyetlen cég volt, amely OLED tévét, egy 15 hüvelykes készüléket tartott kínálatában.
 
Az idei nyár azonban az áttörés éve lesz, hiszen megjelennek a nagyméretű, konkrétan 55 inch képátlóval bíró televíziók a palettán. Az LG versenyelőnyét kihasználva elsőként mutatja be ilyen jellegű készülékét, az 55EM9600 típusjelzésű készülékét. Ez a készülék a világ legnagyobb OLED tévéje. Mind a 2D-s mind a 3D-s képek szín hűek és pontosak, hála a „4-Color Pixels” (4-színű pixel) és „Color Refiner” (színfinomító) technológiáknak. A 4-színű pixel egy fehér alpixelt ad a három alapszínhez (vörös, zöld, kék), egyedülálló színeket biztosítva bármely betekintési szögből.
 
Az LG így egy körrel megelőzte a rivális OLED tévéket, amelyek a hagyományos RGB színeket alkalmazzák. Az LG szín-algoritmusa tovább javította a színárnyalatokat és tónusokat is, így a színek valósághűbbek és komfortosabbak a szem számára. 
 
 
A „Color Refiner” (színfinomító) funkció drámai módon növeli a színhűséget és a színek állandóságát, így biztosítva azt, hogy a nagyobb látószög se torzítsa a színeket. A színek ilyen szintű állandósága az LG OLED technológiájának névjegye; a színek még sötét képek esetén is élénkek és valódiak maradnak és a korlátok nélküli látószögnek köszönhetően a szobában mindenki briliáns képeket élvezhet kontraszt- és színveszteség nélkül. 
 
A sötét képek jobb színkezelését az LG végtelen kontrasztaránya teszi lehetővé, az LG önmagában világító pixeleinek alkalmazásával. A képernyőn megjelenő kép fénysűrűsége nincs hatással a képminőségre, még akkor sem, ha a fénysűrűségi szintek nagyon alacsonyak. 
 
A kép tisztaságát a TV példátlan frissítési gyorsasága tovább javítja. Az LG OLED tévéje nagyságrendekkel gyorsabb a LED/LCD modellekhez képest, hiszen mindössze 0,02 másodperc frissítési sebességgel (Absolute Motion Clarity) rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy a képek még gyors mozgás esetén is elmosódásmentesek és kristálytiszták lesznek. 
 
A gyártó a tévé formatervezésére is nagy hangsúly fektetett. Mivel az OLED tévének nincs szüksége háttérvilágításra, vagy erőteljes támasztó szerkezetre, a mérnökök 4 milliméteres, szinte papírvékony és extra könnyű formát tudtak kialakítani. A keskeny formának köszönhetően az LG OLED tévét könnyű a falra rögzíteni – hiszen a fal és a TV közötti távolságot minimálisra lehet csökkenteni A CINEMA SCREEN formatervezés a hihetetlenül vékony kerettel párosulva kecses külsőt kölcsönöz az OLED tévének és magával ragadó 3D élményt nyújt. 
 
A számos 3D TV funkció közül a 3D mélységállítás teszi lehetővé a felhasználók számára, hogy testre szabják a háromdimenziós képek mélységét. Eközben az LG 2D-3D konverziója valamint az FPR technológiája lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy korlátlan mennyiségű 3D tartalmat nézzenek meg akkumulátor nélküli, könnyű 3D szemüvegekkel.
 
A Smart TV funkciók révén több száz alkalmazás és Prémium tartalom érhető el, beleértve az LG 3D World-öt is, amely lenyűgöző 3D tartalmak széles választékát vonultatja fel. Még több tartalomhoz férhetünk hozzá a Smart Share Plus funkcióval és az ehhez hasonló kapcsolódási lehetőségeken keresztül, amelyekkel a külső eszközökön, például laptopokon, mobiltelefonokon, táblagépeken és flash memória meghajtókon tárolt tartalom is egyszerűen elérhető. A Smart Share Plus funkció támogatja a képernyőmegosztás funkciót is, aminek a segítségével a TV tartalmát Wi-Fi kapcsolaton keresztül lehet továbbítani külső megjelenítő eszközökre, például okostelefonokra vagy táblagépekre.
 
Az LG Magic Remote mozgásérzékelős távirányító négy új funkciójának hála mostantól még inkább felhasználóbarát a navigálás és a keresés: hangfelismerés, görgetés, mozgás-vezérlés és rámutatás. A tévét Monacoban mutatták be illusztris társaságban, hiszen többek között Sebastian Vettel a Forma 1 széria aktuális világbajnoka is részt vett a eseményen. A tévé elméletileg a nyár folyamán már megvásárolható lesz néhány kiemelt üzletben, viszont az és második felében, mindenhol beszerezhető lesz majd. 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr914547349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása