Brutálisan bővül idén a Blu-ray piac

Egy elemző cég szerint idén 33 százalékkal több Blu-ray lejátszó talál gazdára, mint egy évvel korábban. 
 
 
Úgy tűnik hibáztak azok, akik temették a Blu-ray technológiát, és azt hangoztatták, hogy az online tartalomszolgáltatás, és a letöltések majd kivégzik az optikai meghajtók és adathordzók piacát. Bár tény és való, hogy a DVD szabvány robbanását nem sikerült megismételni a Blu-ray technológiával, de azt sem szabad elfelejteni, hogy akkor a körülmények, a gazdasági környezet és a technológiai fejlettség szintje is a DVD malmára hajtotta a vizet.
 
Most a környezet nem olyan kedvező, ennek ellenére a Startegy Analytics nevű piactutató cég  az idei évre brutális robbanással számol. A felméréseik szerint ugyanis 2012-ben a tavalyi évhez képest 33 százalékkal bővül majd a piac. Ez pedik konkrétan 42,4 millió értékesített készüléket jelent. Ez egyben azt is jelenti, hogy az esztendő végére több mint százmillió, egészen pontosan 108 millió Blu-ray eszköz (asztali- vagy hordozható lejátszó, Blu-ray házimozi szett vagy televízióba épített meghajtó) lesz az emberek birtokában. Ebben ráadásul nincsenek benne a személyi számítógépekbe vagy notebookokba, illetve PlayStation típusú konzolgépekbe szerelt otpikai meghajtók. Mivel a PlayStation eladási adatai nyilvánosak, ezért azt lehet tudni, hogy itt körülbelül plusz hatvanmillió termékkel lehet számolni. Viszont a számítógépekbe került Blu-ray eszközökkel kapcsolatban semmiféle kimutatás nem létezik.
 
A Strategy Analytics szakemeberei úgy kalkulálnak, hogy a technológia előretörése nem torpan majd meg az elkövetkező években sem. Számításaik szerint 2016-ban az eladott Blu-ray lejátszók száma eléri a hetvenmillió darabot! Emellett a háztartásokban található kompatibilis termékek száma meghaladja a háromszázmilliót. Azaz meglátásuk szerint az eljárás még jó néhány évig meghatározó lesz az adattárolás területén. Ez értelemszerűen azzal jár majd együtt, hogy a Blu-ray lejátszók és lemezek ára folyamatosan csökkenni fog, hiszen nő a vásárlói bázis is.  

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr584565029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása