84 hüvelykes 4K felbontású tévével robbant az LG

A vállalat augusztus végén dobja piacra a forradalmi készüléket, amihez ajándékba egy 3D kamera is jár.

lg84.jpg

Az LG 2012-ben egyértelműen a szórakoztatóelektronikai iparág leginnovatívabb piaci szereplőjévé nőtte ki magát. A korábban inkább trendkövetőként megismert vállalat az elmúlt években már komoly újításokat is bemutatott. Így például a Borderless dizájnvoonalat vagy a saját fejlesztésű FPR szűrővel megtámogatott passzív-polarizációs technológiát.

De ezt is megfejelték idén, hiszen amellett, hogy bemutatták a házimozi szegmensben a 3D sound zooming eljárást, amivel sikerült kibővíteni a hagyományos 5.1-es hangzást további négy virtuális csatornával, a tévé fronton is a csúcsra értek. Mint az ismeretes, elsőként dobtak piacra nagyméretű, egészen pontosan 55 hüvelykes OLED tévét, amivel életet leheltek az elmúlt időszakban tetszhalott állapotban leledző OLED színtérbe. Ráadásul bejelentették, hogy már dolgoznak egy 4K (3840x2160 képpont) felbontású, hajlítható, félig átlátszó, ugyanilyen technológiára épülő panelen, amelynek prototípusát néhány hónapon belül be is mutatják.

És ez még nem minden, hiszen a gigakonszern nyár közepére időzítette az egyik (szó szerint) legnagyobb durranást: A 84 hüvelykes 4K felbontású tévéóriást. A 84LM9600 típusjelzésű LED háttérvilágítást alkalmazó LCD modell legnagyobb felbontása így 3840x2160 képpont. Ez pedig azt jelenti, hogy még a passzív térhatású anyagok Full HD megjelenítése sem ütközik semmilyen akadályba. A 2.2 csatornás, azaz dupla mélynyomóval ellátott óriási 3D kompatibilis televízió természetesen megkapta az LG idei okostévé rendszerét, illetve a Magic Remote távirányítót.A készüléket először Dél-Koreában dobják piacra 2012 augusztusának végén. Ezután következik az észak-amerikai , európai, és dél-amerikai régió, illetve természetesen Ázsia. Ebből következik az is, hogy Berlinben, a szokásos évi szeptemberi IFA (International FunkAusstellung) kiállításon már Németországban is biztos kiállítják. Mivel egy különleges darabról van szó, ezért nem meglepő módon az értékesítés is speciális lesz. Exkluzív kereskedésekben lehet majd megvásárolni a gigászi, prémium kategóriás televíziót potom 22000 dolláros áron, úgyhogy várhatóan tömegtermék egyelőre nem lesz belőle. 

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr34671915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása