Felsőkategóriás, igen drága Blu-ray lejátszóval jelentkezeik a Pioneer

BDXL támogatást nem, viszont FLAC fájlok lejátszását biztosítja a karácsonyi piacra szánt BDP-450

pioneer_bdp-450__2.jpg

A Pioneer bejelentette, hogy Európában is piacra dobja az ősz folyamán, konkrétan szeptember végén október elején a BDP-450 elnevezésű, sokoldalú asztali médialjátszóját. A készülék slot rendszerű optikai meghajtója a vállalat közleménye szerint a BDXL formátum kivételével az összes jelenleg létező Blu-ray szabvány kezelésére képes. Így tehát megbírkózik az írt, újraírt és gyári lemezekkel, és természetesen a háromdimenziós anyagok sem jelentenek számára problémát. Emellett természetesen a CD és DVD korongok lejátszását is biztosítja, sőt még az SACD (Super Audio CD) és a DVD Audio anyagok kezelése is megoldott.

Ezen kívül az USB porton keresztül rádugott pendriveon vagy merevlemezen található fájlok lejátszására is képes. A kötelező MP3, WMA, DivX, AVI és JPG formátumok mellett többek között elboldogul a veszteségmentesen tömörített FLAC zeneszámokkal, illetve AVCHD, AVCREC, DivX Plus HD videókkal is.

pioneer_bdp-450.jpg

A készülék az integrált Ethernet port vagy az opcionálisan megvásárolható AS-WL300 LAN adapter segítségével kapcsolódhat a helyi hálózathoz. A DLNA kompatibilis termék képes számítógépekről, szerverekről, tabletről vagy okostelefonról származó médiaállományok vezeték nélküli kapcsolaton kersztül történő fogadására és lejátszására is. Biztosítja bizonyos internetes tartalmak, így például a Picasa vagy a videomegosztó YouTube közvetlen elérését, azonban a nyílt böngésző hiányzik belőle, és szó sincs a más cégeknél megszokott komplex Smart TV rendszerről sem. Viszont cserébe a márka más, régebbi termékeihez hasonlóan megkapta a Marvell féle Qdeo chipsetet, amely az alacsony felbontású képi anyagok felskálázására szolgál. Emellett a Stream Smoother névre hallgató technológiát is beépítették, ami a gyatra netes videok minőségén javít. Ez elméletben képes automatikusan elemezni és újra feldolgozni a netről érkező állományokat, és kiszűrni azokból a képzajt. A meglehetősen masszív kinézetű, sokoldalú asztali médialejátszó nem lesz olcsó, hiszen a hírek szerint 640-650 dollárt kell majd érte letenni a pénztáros kezébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr344712337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tonsur 2012.08.18. 08:47:23

Már megint egy drága lejátszó ami nem támogatja a"jövő nagy formátumát" a BDXL-t, akkor minek fizessen a vásárló ennyi pénzt olyan szolgáltatásokért, amit ma már minden lejátszó nyújt, max 50 ezer forintért.

_KEK_ 2012.08.26. 15:36:44

@Tonsur: én sem értem egyébként.

ennyi pénzért...

evil demon satan devil 2012.09.09. 21:27:44

kevesen használják már sajnos, de ott a dvd-audio és az sacd, amit 50ezerért nem szoktak támogatni a lejátszók
a megépítést már meg sem említem, gondolom az alkatrészek sem a gazdaságos óccsóbb lejátszók pehelysúlyú megoldásait használják fel
pár éve én is szert tettem egy nagyon korrekt dvd-játékosra a bd-váltás előtt, meglepődtem kicsit...ok, nem játszik minden söralátétnek való lemezt, de gyönyörűen szól, ott is van dvd-audio és sacd, írott lemezek nagy részét is kezeli, de nem azért lett véve :)

süti beállítások módosítása