Új, CINEMA SCREEN dizájnvonalba tartozó Smart tévé a láthatáron.

Az LG bejelentette, hogy piacra dobja a saját fejlesztésű IPS panellel ellátott, sokoldalú, számos kiegészítő funkciót és extra csatlakoztatási lehetőséget kínáló Smart televízióját. 

lgtv_9752.jpg

Minden bizonnyal a karácsonyi piacra szánja a dél-koreai vállalat a TM2792 típusjelzésű televízióját, amelyet Európában először a berlini Internationale FunkAusstellung kiállításon csodálhatott meg a nagyérdemű. A vállalat az idén bevezetett CINEMA SCREEN formatervezési vonalba tartozik. Ennek fő jellemzője a kis vastagság, az ultravékony kávák, a kijelző elé elhelyezett üveglap, amely a panelt így a kerettel egy síkba emeli, és a különleges talp. A televízió külsejére egyébként fefigyeltek különféle nemzetközi, a dizájnnal foglalkozó szervezetek is. Így e termék bekerült az idei International Design Excellence Awards (IDEA) döntősei közé, ami egy tv esetében gyakorlatilag a győzelemmel ér fel.


A készüléket a konszern saját fejlesztésű és gyártású IPS paneljével szerelték fel. Ezek a kijelzők a hagyományos LCD paneleknél nagyobb színhűséget, és jobb betekintési szöget biztosítanak. A Full HD felbontást kínáló televízió rendelkezik saját médialejátszóval, így bizonyos keretek között képes a filmek és fotók megjelenítésére és zenék megszólaltatására mindenféle egyéb külső eszköz bevetése nélkül. Természetesen nem hiányzik belőle a 2012-es, továbbcsiszolt okostévé rendszer sem. Ebben az előre "telepített" weboldalak (YouTube, Picasa stb. ) mellett többszáz alkalmazás található, amelyek között megtalálhatóak játékok, filmek, magazin, hírek, információk és életmóddal kapcsolatos applikációk is. Ezen kívül helyet kapott itt a konszern saját háromdimenziós tartalomszolgáltatása a 3D World, aminek segítségével egy felhő alapú rendszeren keresztül nézhetőek meg térhatású szórakoztató műsorok, revük, filmek, klipek és ajánlók. Illetve persze ott van, a nemrég bevezett, exkluzív játékportál a GamePort is. Ez is az LG saját gyermeke, amelynek kezelőfelülete felhasználóbarát keresést és vásárlást tesz lehetővé, a játékok pedig két- illetve háromdimenziós formátumban egyaránt élvezhetők. Többségük az LG Magic Remote mozgásérzékelős távirányítóval, illetve bármely más gyártó játékvezérlőjével is használható.

A modell széleskörű csatlakoztatási lehetőségeket kínál. Ugyanis a szokásos interfészek (HDMI, USB, kompozit, komponens, SCART stb.) mellett rendelkezik beépített WiFi-vel, illetve támogatja a DLNA és az MHL (Mobile High-Definition) technológiákat. Ez utóbbi egy viszonylag friss dolog, és ez biztosítja, hogy kompatibilis okostelefonról vagy tabletről fogadjon a tv nagyfelbontású audiovizuális tartalmakat. A TM2792 emellett megkapta a szintén az LG kutatóközpontjaiban kifőzött 3D Sound Zooming technológiát is, ami képes arra, hogy a hangzást szinkronba hozza a 3D vagy 3D Smart TV képernyőjén aktuálisan látható 3D képekkel. A valós idejű 3D képmélység elemzésének köszönhetően a hang a közeledő képpel erősödik a távolodóval halkul.
A sokoldalú, nagy tudású készülék szeptember végén érkezik az európai országok boltjaiba egyelőre ismeretlen áron.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr994756764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása