Hordozható Blu-ray lejátszó, érthetetlenül alacsony felbontású kijelzővel

A koncepció jó lenne, volna is értelme egy ilyen eszköznek, ám ez ebben a formában kevés sikerrel kecsegtet.

bd.jpg

Az LCD kijelzőkkel felszerelt DVD lejátszók komoly múltra tekinthetnek vissza, így nem meglepő, hogy az evolúció itt sem állt meg, és idővel megjelentek a Blu-ray meghajtóval ellátott ilyen jellegű eszközök. A Sony, mint a formátum ősapja, bejelentette, hogy a karácsonyi szezonra piacra dobnak egy újabb ilyen jellegű készüléket, a BDP-SX910 típusjelzésű modellt.

bd2.jpgA LED háttérvilágítású, kilenc hüvelykes képátlójú, akár 180 fokban is elforgatható LCD kijelző mindössze maximum 800x480 képpont megjelenítésére képes. Ez pedig utoljára nyolc évvel ezelőtt számított innovatívnak, hiszen bőven akadnak már olyan megjelenítők, amelyek ennek a dupláját kínálják. Ráadásul maguk a Blu-ray lemezek is alkalmasak a nagyfelbontású tartalmak hordozására, azaz ez az eszköz képtelen kihasználni az optikai meghajtóban rejlő lehetőségeket. Rendben, lehet csatlakoztatni egy kompatibilis, tehát HD vagy FULL HD megjelenítőhöz vagy projektorhoz, de akkor meg felesleges a folyadékkristályos képernyő...

A BDXL és SACD formátumokon kívül képes az összes gyári, írt és újraírt Blu-ray, DVD és CD szabvány kezelésére. Ezen kívül az USB porton keresztül is juttathatóak el rá médiaállományok. A videók közül az MPEG-1/2, MPEG-4 AVC/H.264, WMV és AVCHD típusú anyagok jöhetnek szóba. A zeneszámok közül az MP3 mellett a WMA és AAC fájlok megszólaltatása támogatott, és a JPG/JPEG kiterjesztésű képek megjelenítését is biztosítja, azaz digitális fotóalbumként, képkeretként is használható. A gyenge kijelző miatt kissé feleslegesnek tűnő eszköz akkumulátora ötórányi működésre elegendő energiát biztosít, ára elsőre nagyon soknak tűnik, hiszen várhatóan 510 dollárt kell majd érte fizetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr724802555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása