LG panellel érkeznek az őszi Philips dizájntévék

A vállalat hagyományosan minden ősszel bemutat egy különlegesnek szánt, dizájnszempontból csemegének szánt szériát, idén sem történt ez másként.

designline.jpg

Túlzás lenne azt állítani, hogy a Philips háza tájáról az idei évben csupa jó hír érkezett volna, mármint ami a tévés iparágat illeti. A cég saját panelt azóta nem fejleszt, amióta kiszállt az LG-vel közös cégből, és az innovációs újításokkal is lemaradtak. Ráadásul úgy tűnik, hogy a tévé szekciót tényleg eladták egy hongkongi cégnek, amely állítólag ugyan nem változtat semmit az eddigi koncepción, de valahogy a holland háttérben nagyobb bizodalma volt az embereknek.

desiglin2.jpgMindenesetre a cég központjában (legyen az bárhol is....) úgy tesznek, mintha minden menne a régiben, így idén ősszel is kihozták a már lassan hagyománnyá váló, különleges formatervezésűnek szánt szériát. A beszédes nevű DesignLine család ezúttal két tagból, egy 42, illetve egy 47 hüvelykes televízióból áll. Az extra dizájn ez esetben azt jelenti, hogy fehérre festették a kávákat (már láttunk ilyet), különleges talppal látták el (már láttunk ilyet is) és megdöntötték kicsit a modellt (ez sem újdonság), ezen kívül megtámogatták az exkluzív Ambilight technológiával is (ebben aztán pláne semmi meglepő nincs). Sajnos a topmodellektől eltérően itt csak a két oldalsó kávába applikálták a színes fénykibocsátó diódákat, azaz a tetejéről ezek hiányoznak. Így viszont, mint az a képeken is látszik, nem lesz teljes fényglória...

A tévékbe az LG féle Full HD felbontású, LED háttérvilágítású LCD panelek kerültek. Így nem meglepő módon a háromdimenziós tartalmak megjelenítéséhez a passzív-polarizációs technológiát használják. Ebből az is következik, hogy a Dual Play funkció sem hiányzik belőlük. Azaz különleges szemüvegekkel (amelyek mindkét lencséje vízszintesen vagy függőlegesen polarizált) egyszerre két személy nézhet rajta teljes képernyőn eltérő képet, ám ez egyelőre még csak a videojátékok esetén működik. A tévékbe már a továbbfejlesztett Smart TV rendszer került. Ennek ideje is volt, hiszen az előző változatot három éve mutatták be, és bár akkor innovatívnak számított, mára nagyon elavult. Rendelkeznek beépített médialejátszóval, és biztosítják a digitális tartalmak külső USB-s tárolóra történő rögzítését is. A két dizájntévének igen csak megkérik az árát, hiszen a kisebbik 355 000 forintba kerül, a 47 hüvelykesért pedig 410 000 forintot kell fizetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr374802696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása