Itt nincsen Piroska -Vérfarkas - A szörny köztünk jár BD Teszt

FILMKRITIKA és BD TESZT: Feri, a mozigépész

FILM:

A farkasemberek nem lettek annyira felkapott figurák, mint a vámpírok, de ennek tulajdonképpen inkább előnyét látták szerintem, mivel így elkerülték, hogy olyan picsogó, nyálas lényekké váljanak, mint az Alkonyat-széria vérszívói. Megmaradtak inkább ösztöneikre hallgató vadállatnak, mint például ebben a csak házimozis piacra készült filmben is, amelyben egy kis falu lakosságát ritkítja egy vérszomjas farkasember. A helyszínre érkező vadászcsapat tagjai azonban hamarosan rádöbbennek, hogy itt nem egy sima szörnyről van szó, mert ez megválogatja, kiket öl meg. Így a rejtély megfejtéséhez és a farkas elfogásához a helyiek sötét titkait kell előbb megfejteniük, mielőtt még késő lesz.

FILMKEPafarkasember.jpg

A film szinte minden elemén látszik, hogy olcsó volt, kivéve a maszkmesterek munkáján, akik hiteles hullákat és kifolyó belső szerveket tudtak kreálni. Nagy nevek nincsenek a szereplőgárdában, Stephen Rea talán a legismerősebb, aki egy hasonló karaktert játszik, mint a legutóbbi Underworld-filmben, kábé ugyanolyan unottsággal, arccal a gázsi felé.

FILMKEPadoki.jpg

A sztori ezzel együtt elfogadható, szóval egyszeri nézésre elmegy a film, már ha elkötelezett hívei vagyunk a műfajnak és persze a farkasembereknek.

KÉP, HANG, MENÜ:

BDfomenu.JPG

Ezen a lemezen visszatér az ikonos, gagyi menü. A DTS-HD MA 5.1-es eredeti hang viszont kihozza azokat az ijesztéseket, amiket kell, padlószaggató mély hangokkal megteremtve a kellő atmoszférát. A magyar DTS szinkron sem marad el sokkal ettől. A hűvös, többnyire kékes-szürkés látványvilág jól kiemeli a lepusztultságot, ami a fő helyszínt és a kort jellemzi, a kép pedig amúgy tiszta és éles.

EXTRÁK:

BDextrak.JPG

Az extrákhoz angol felirat választható. Kapunk három és fél percnyi törölt jelenetet, kis kocsmai hőzöngéssel, a vadászok hosszabb felkészülésével és a végső összecsapás minimális kibővítésével. Egy szokványosnak mondható werkfilmet, amelyben az alkotók úgy beszélnek a produkcióról, mintha blockbuster kategóriájú mozi lenne. Hatperces kisfilm foglalkozik a farkasember megteremtésével, amihez bábut és CGI-t egyaránt használtak, majd egy négyperces kisfilm idézi fel a Universal klasszikus szörnyfilmjeit, amelyek előtt tisztelegni próbáltak, illetve amelyekhez méltóak akartak lenni az alkotók. Végül meghallgathatjuk a rendező és az egyik producer audiokommentárját, ahol lelkesen idézik fel a romániai forgatás érdekesebb momentumait, és legalább ők is méltatják a maszkmesterek munkáját -  jogosan.

FILM: 6

KÉP: 10

HANG: 10

EXTRÁK: 6

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr124869503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása