A beépített merevlemez az új divat.

Integrált winchesterrel megtámogatott termékek érkeznek a karácsonyi szezon előtt, vastag pénztárcára szabva.

bd_w1200.jpg

Bár sokan szívesen kongatják meg a vészharangot a Blu-ray eszközök és úgy általában az asztali médialejátszók felett, mondván a netes letöltés visz majd mindent, számos új fejlesztés bizonyítja azt, hogy a gyártók egyelőre nem így vélik, és továbbra is komoly potenciált látnak a termékcsoportban.

A közelmúltban az iparág egyik meghatározó résztvevője, a Sharp is bejelentette, hogy új, némiképp különleges eszközökkel bővítik készülékflottájukat, amelyekről viszont már sajnos ekkor sejteni lehetett, hogy nem lesznek túl olcsók.

sharp06.jpgA Sharp egészen pontosan két modellel újít, a BD-W1200 és a BD-W520 típusjelzésű termékekkel. Mivel a vállalat nevéhez fűződik a nagyobb tárolókapacitású lemezek kezelését és megírását biztosító BDXL technológia kifejlesztése, ezért nem meglepő módon ezek is támogatják ezt az eljárást. Kár, hogy rajtuk kívül egyelőre nem sok gyártó lépett erre az útra, hiszen bár a számítógépekbe építhető optikai meghajtók között már nem ritkák a darabok, az asztali lejátszók között még nagyítóval kell keresni a kompatibilis eszközöket, ami azért eléggé lelassítja a formátum elterjedését. Természetes a két új készülék ezen kívül az összes létező Blu-ray, DVD és CD lemezzel boldogul, legyenek azok gyári, írt vagy újraírt példányok. Emellett képesek a lemezek megírására is.

Mindkettő rendelkezik beépített WiFI-vel (bár ez ma már szinte alapelvárás a középkategóriától felfelé), és építettek beléjük egy saját merevlemezt is. A W1200 esetében egy terabyte-tal, mígy a W520-nál 500 gigabyte-tal gazdálkodhat a felhasználó. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy mit is vehetnek erre fel, és a két darab integrált digitális tévétuner meg is adja erre azonnal a választ. Ez egyben azt is jelenti, hogy egy időben több műsor is rögzíthető párhuzamosan. Sőt, ha valakinek ahhoz van kedve, az USB kimeneten csatlakoztatott adattároló eszközöket is használhtja erre a célra.

Természetesen rendelkeznek saját médialejátszóval is, így a fent említett modulokon található filmek és képek
sharp10.jpgmegjelenítésére, illetve a zenék megszólaltatására is módot adnak bizonyos korlátok között. Az Elektronikus Programmagazin sem hiányzik belőlük, és persze a divatoknak megfelelően egyes internetes tartalmak elérését is biztosítják. Kár, hogy ehhez a japán cég Aquos City rendszerét használják még mindig, ami ma már röhejesen elavultnak számít. Viszont a hanggal történő vezérlés érdekes fejlesztésnek tűnik: Ugyanis ez esetben a felhasználónak nincs más dolga, mint letölteni egy ingyenes alkalmazást az okostelefonjára vagy tabletjére, elindítani, kiválasztani a készülék egyik funkcióját, és annak a nevét bedörmögni a telefonba, amely azt megjegyzi, és legközelebb már elég csak bemondani a kívánt utasítást a mikrofonjába.

Mindez tényleg remekül hangzik, de amikor rápillant az ember az árcédulára, félő, hogy ott helyben infarktust kap. A W520 ugyanis 680 dollárba (kb. 150 000 forint) kerül, a nagyobb tárolókapacitást kínáló testvér pedig kereken egy ezrest, azaz hozzávetőlegesen 220 000 forintot kóstál. Ennek az összegnek a tizedéért pedig már lehet kapni Blu-ray lejátszót, a feléért pedig olyat is, amelyik megfőzi a vacsorát, és behozza a szobába.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr904890650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása