Prémium kategóriás LG IPS monitorok mutatkoztak be a CES-en


Az UltraWide, ColorPrime és Touch 10 fantázianevű monitorok az IPS technológia előnyei mellett speciális funkciók sokaságát kínálják.

ultra.jpg

Nem túlságosan meglepő módon az LG Electronics is a január eleji CES-en (Consumer Electronic Show) mutatta be új IPS-monitorait. A figyelemreméltó monitorválaszték tagjai a szórakozásra kifejlesztett UltraWide, a professzionális alkalmazásra szánt ColorPrime, illetve az érintésalapú használatra tervezett Touch 10. Mindhárom modell IPS technológiát alkalmaz, és kiemelkedő képminőséget nyújt.

 „Az LG arra törekedett, hogy új távlatokat nyisson a monitorok terén, ezért kombinálta a speciális funkciók nyújtotta előnyöket az IPS technológiával. – mondta el Il Geun Kwon, az LG Home Entertainment Company vezető alelnöke és a vállalat informatikai üzletágának igazgatója. – Az UltraWide, a ColorPrime és a Touch 10 szinte minden elképzelhető feladatra megoldást kínál, legyen szó filmnézésről, grafikai tervezésről vagy oktatásról.”

UltraWide monitor: multitasking és multimédiás funkciók

et83_3.jpgAz LG 29EA93 UltraWide monitor az LG első 21:9-es képarányával rendelkező monitora. Ez a ~74 cm-es (29 hüvelykes) képátlójú monitor párhuzamos munkavégzés mellett kiválóan alkalmas multimédiás tartalmak (például szélesvásznú filmek) megtekintésére is. A monitor mozivásznakéhoz hasonló képaránnyal és mindössze pár milliméteres CINEMA SCREEN formatervezésű kerettel rendelkezik. Az UltraWide tervezése során kiemelt figyelmet kapott a hatékonyság kérdése. A monitor ideális felületet kínál teljes dokumentumok elemzésére, ugyanis a nagyobb képátmérő lehetővé teszi, hogy egyszerre több táblázatoszlop legyen látható.

A négyablakos felosztással (4-Screen Split) kifejezetten gyors és kényelmes a párhuzamos feladatvégzés. A ea83.jpgfunkció használatakor az UltraWide képernyője négy részre oszlik, így nincs szükség az ablakok egyesével történő átméretezésére és elhelyezésére, a felhasználók néhány kattintással praktikusan és gyorsan elrendezhetik a programokat. A kettős csatlakoztatási lehetőség (Dual-Link Up) tovább bővíti a sokoldalú szolgáltatások sorát, mivel a monitor egyszerre két külső eszközhöz (pl. hordozható vagy asztali számítógéphez, okostelefonhoz, fényképezőgéphez, illetve külső merevlemezhez) is csatlakoztatható. Bankárok, kutatók, grafikusok, újságírók — szinte nincs olyan terület, ahol ne tudnák kihasználni az UltraWide monitor kínálta előnyöket. A grafikusok számára különösen hasznosnak bizonyulhat a monitor által nyújtott 100%-os sRGB színvisszaadás, illetve a hardveres színkalibrálás támogatása. A monitor IPS technológiával párosítja ezeket a nagyszerű szolgáltatásokat a forrásanyag színeinek lehető legpontosabb visszaadásának érdekében.

 Touch 10 monitor: Windows 8 rendszerre és tíz ujjas érintésvezérlésre optimalizálva

LGet83.jpgA 23ET83 Touch10 monitor tízpontos érintőképernyője optimális felhasználói élményt biztosít Windows 8 operációs rendszerhez. Míg a korábbi érintőképernyők többségén egyszerre csak két ujjal lehet áthelyezni, görgetni vagy ráközelíteni (zoomolni), addig az LG 58 centiméteres (23 hüvelykes) képátlójú Touch10 monitorát akár mind a tíz ujjunk használatával is vezérelhetjük. Ennek köszönhetően gyorsabban és kényelmesebben gépelhetünk a Windows 8 érintő-billentyűzetének használatakor. Ezek alapján elmondható, hogy az LG 23ET83 Touch10 monitor az érintőképernyős okostelefonok használói számára a már jól ismert és megszokott kényelmet nyújtja.

A Touch 10 monitor kreatív felhasználási lehetőségeket biztosít olyan alkalmazások használatakor, mint például a virtuális zongora, szintetizátor, vagy más zenekészítő programok. Érintőképernyője révén a gyermekek könnyedén kezelhetik a tanulást segítő oktatóalkalmazásokat és legújabb szoftvereket. Az IPS kijelző élénk színekkel és nagy betekintési szöggel rendelkezik, utóbbi különösen hasznos akkor, ha egyszerre többen nézik a képernyőt. Mindezen túl a képernyő telepítése és beállítása igen egyszerű. A monitor csatlakoztatását követően rögtön minden érintési funkció használható, külön szoftver nélkül. A Windows Áruházban számos érintőképernyőre tervezett alkalmazás érhető el. A CES 2013 kiállításon a Touch10 mellett még az LG ET63 monitora is megtekinthető lesz, amely szintén tízpontos érintőfunkcióval rendelkezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr865008093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása