Közel az univerzális távirányítók korának vége


Az egykori konkurenseket követően az iparág korábbi élharcosa, a Logitech is bejelentette, hogy kivonul az univerzális távirányítók piacáról. Most már biztos: Az okostelefonok és a tabletek kivégezték ezt a termékcsaládot.

logo2.jpg

logo.jpgAz elmúlt néhány hónapban a szórakoztatóelektronikai univerzum egykori betonbiztos oszlopai közül néhány megremegett, sőt leomlott. Decemberben a Mitsubishi jelentette be, hogy az utolsó mohikán szerepét feladva felhagy a projektoros televíziók fejlesztésével és gyártásával. Ezt követően a Philips közölte, hogy egy nyolc évtizedes sztorit lezárva kivonul az egész szórakoztatóelektronikai üzletágból, azzal, hogy a tévé szekció után, az Audio-Video divízióját is eladta. Most pedig az eddig masszívnak tűnő Logitech jelentette be, hogy részükről ennyi volt az univerzális távirányítókkal való kapcsolat, és szívük szerint megszabadulnának az egész termékcsoporttól, azaz értékesítik a Harmony családot.

Pedig ezek a kiegészítők az ezredforduló táján, illetve az azt követő évtizedben óriási karriert futottak be. Iszonyú népszerűségüket annak köszönhették, hogy képesek voltak kiváltani az összes perifériát, így három-négy-öt-hat helyett elég volt egyet használni, azaz a távvezérlő hadsereget szépen be lehetett tenni a fiókba. Ám az okostelefonok és a tabletek megjelenése ezeket a készülékeket falhoz állította a netbookokkal és a hordozható médialejátszókkal egyetemben. hiszen a Blu-ray és egyéb asztali lejátszók, házimozi szettek, hangprojektorok, mikro hifik, televíziók és projektorok jó része már irányítható az ezekre letölthető alkalmazás segítségével. Ugyan ezekel az érintőképernyős eszközökkel a használat jóval kevésbé komfortos, viszont ezek a programok nem kerülnek pénzbe, és ez a jelek szerint fontosabb szempont, mint a kényelem. A visszaesés drámai volt, így a Logitech megszenvedte ezt az időszakot, hiszen a bevétel 24 százalékkal csökkent, az értékesített termékek száma pedig egyenesen a felére redukálódott! Azaz a cég döntése teljesen indokoltnak tűnik, így rövid időn belül a Philips mellett egy másik korábbi óriás is elhagyja ezt a szegmenst. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki veszi át a Harmony családot, és azt sem, hogy a terméktámogatással mi lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr35066750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása