Elegánsan vet véget a szabadalomháborúnak a két dél-koreai gigász

Az LG és a Samsung bejelentette, hogy kihagyja a bíróságot a vitás kérdések rendezéséből, inkább békésen megállapodnak az OLED és LCD kijelzőkkel kapcsolatban kialakult vitában, ami újabb lökést adhat az OLED tévék elterjedésének.

lg-oled.jpg

Az utóbbi időben rengeteget lehet hallani a különféle szabadalmi vitákról, amelyek egyik központi szereplője sok esetben a Samsung. A cég már boldog-boldogatallan összerúgta a port, elég csak az Appleval folytatott fordulatos háborujúkra gondolni, és ebből a sorból a másik nagy koreai innovátor, az LG sem maradhatott ki. A hírek szerint konkrétan különféle LCD és OLED technológiával kapcsolatos fejlesztések vágták ki a biztosítékot.

Azt már egy ideje rebesgették, hogy az LG döntéshozói nagyon berágtak, mert állításuk szerint a rivális egyszerűen átemelt egyes elemeket az LG tavaly bemutatott méregdrága és exkluzív kijelzőiből a megjelenítőibe. Meg is tették a megfelelő lépéseket, és a pletykák szerint többek között ennek is köszönhető, hogy a Samsung végülis jelentősen eltolta a saját OLED televízióinak piacra dobását, így erre a vártnál mintegy fél évvel később, idén tavasszal kerül majd sor. A dolog talán még jobban elhúzódott volna, ha tényleg perre, és hosszadalmas bírósági tárgyalásra került volna sor, de a hírek most arról szólnak, hogy sikerült egyezséget kötni.

Nyilván ez az LG-nek is érdeke volt, hiszen ezzel az egész műsorral csak a konkurencia, azaz a japán gyártók jártak a legjobban. Ha a koreaiak meg akarják őrizni pillanatnyi innovációs és piaci előnyöket, akkor ilyesmit nem engedhetnek meg maguknak, hiszen a vetélytársak már a nyakukban loholnak. Bár egyelőre még nem rendelkeznek sorozatgyártásra is alkalmas OLED tévével, a hírek szerint erre már sokáig nem kell várni. A megállapodás egyes derűlátó piaci elemző szerint egyben azt is jelenti, hogy felgyorsulhat az OLED tévék elterjedése a közeljövőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr125074917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása