Horror árú asztali Blu-ray lejtászó a Sharptól.

Bár sokat tud, de rettenetesen sokba is kerül a BD-W515 névre hallgató termék

bd_w515.jpg

A Sharp szénája nem áll túl jól az utóbbi időszakban, hisz a vállalat komoly gazdasági problémákkal kénytelen szembenézni. A rengeteg pénzt felemésztő fejlesztések, így például a Quattron technológiára épülő tévék, nem hozták vissza az árukat, az értékesítési adatok elmaradtak a várakozásoktól, ami elsősorban e készülékek igen magas árával magyarázható. Magyarul a rossz árképzés is nagy szerepet játszott abban, hogy a japán konszern ilyen nehéz helyzetbe került.

A cég viszont úgy tűnik nem hajlandó szembenézni a tényekkel, és a piaci igények kielégítésére törekedni az igények megteremtése helyett. Legalábbis ezt támasztja alá a legutóbb bemutatott asztali Blu-ray lejátszójuk, a BD-W515 típusjelzésű modell is. Az átlagos méretű, azaz 43 centi széles, 23 centi mély, és 5,8 centiméter magas termék három kilogrammot nyom. Természetesen támogatja a hagyományos Blu-ray korongoknál jóval nagyobb tárolókapacitást biztosító BDXL technológiát, hiszen ez a Sharp saját, szintén igen költséges szabványa. Ezen kívül persze az összes féle-fajta gyári, írt és újraírt Blu-ray, DVD és CD lemezzel is elboldogul. Emellett természetesen rendelkezik beépített médialejátszóval is, azaz az USB-n keresztül csatlakoztatott pendrive-okon vagy merevlemezeken található filmek zenék és videók fogadására is képes. Került bele egy 500 gigabyte tárolókapacitású merevlemez és két digitális tv tuner is, így egy időben akár két műsor párhuzamos rögzítése is biztosított. Megkapta a cég saját fejlesztésű, Master BD névre hallgató eljárásával, ami a Sharp állítása szerint minden korábbinál színgazdagabb, tisztább kép teremthető meg. Ellátták beépített Wi-Fi-vel, és a cég saját okostévé rendszerét is megkapta, azaz különféle internetes tartalmak elérését is lehetővé teszi. Egy ingyenesen vezérelhető alkalmazás segítségével pedig vezérelhető tabletről és okostelefonról is. Ez eddig mind szép és jó, azonban a Blu-ray lejátszó 630 dollárba, azaz 140 000 forintba kerül majd! Ezzel sokkal-sokkal drágább, legalább négyszer annyiba kerül, mint egy jó minőségű, megbízható, de más márkájú hasonló készülék. Persze van benne merevlemez, két tv tuner, támogatja a BDXL technológiát, és ott ez az új Master BD névre hallgató eljárás is, de hát ha ezek ennyivel megdrágítanak egy ilyen modellt, akkor nem biztos, hogy e funkciókra, szolgáltatásokra valóban szükség van.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr95102098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása