Ultravékony soundbar a láthatáron!

3,5 centiméteres magasságának köszönhetően gyakorlatilag minden televízió alá befér a kategóriájában kimagasló teljesítményt kínáló LG NB4530A.


csaj.jpg

A soundbarok, vagy hangprojektorok a szórakoztatóelektronikai univerzum fiatal gyermekei közé tartoznak, hiszen alig bár éve jelentek meg az első ilyen jellegű modellek. Ezeket az otthoni audio eszközöket azok számára fejlesztették ki, akik elégedetlenek egy átlagos televízió megszólalásával, szeretnének "házimozisabb" élményt, azonban nem tudnak vagy akarnak a szobájukba egy több szatellit hangszóróval bíró, hagyományos házimozi szettet építeni.

lg_soundbar_nb4530.jpg
A soundbarok különlegessége, hogy egyetlen, viszonylag nagy frontfelület mögé van bezsúfolva az összes hangsugárzó, és ehhez a központi egységhez csatlakozik a mélysugárzó. Egy meglehetősen speciális termékcsoportról van szó, amibe olyan cégek, így például a Maxell is beszálltak, amelyek ezen kívül egyébként nincsenek nagyon jelen tevékenyen az audió eszközök iparágában. Az otthoni hangrendszerek világában piacvezető pozíciókkal rendelkező LG kínálatában is régóta megtalálhatóak ezek a modellek, és a vállalat most bejelentette, hogy május közepén piacra lép egy különlegesen vékony, 450 dollárba kerülő hangprojektorral.

A dallamos nevű NB4530A mindössze 3,5 centiméter magas, ami azt jelenti, hogy nagyjából az összes jelenleg mely.jpgforgalomban lévő tévékészülék alá beállítható. Mivel a mélysége csupán 7,5 centiméter, így még különösebben nagy állványra vagy tv asztalra sincs szükség a használatához. A majd egy méteres, egészen pontosan 103,5 centiméteres szélessége miatt a gyártó elsősorban a 47 inches vagy annál nagyobb televíziókészülékek alá szánja, de természetesen nincs megtiltva, hogy ennél kisebb termék mellett vessék be. A tévéhez vagy projektorhoz egy HDMI-port segítségével csatlakoztatható, de mivel támogatja a Bluetooth technológiát, ezért a vezeték nélküli adatátviteli kapcsolat megteremtésére is képes. Sőt így akár kompatibilis telefonok, tabletek, notebookok kiegészítőjeként is használható. Rendelkezik saját, beépített médialejátszóval is, azaz az USB porton keresztül rádugott merevlemezeken vagy pendrive-okon található MP3 vagy WMA formátumú zeneszámok lejátszását is biztosítja.

A soundbarok többsége nem igazán az óriási hangerejéről híres, így ez a készülék a csatornánkénti 80 wattos teljesítményével kiemelkedik a mezőnyből. Főleg, ha még ehhez hozzáadjuk a mélynyomó 150 wattját, hiszen így az összteljesítmény eléri a 310 wattot, ami otthoni körülmények között több, mint elég.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr625202937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása