TDK és Blu-ray: Egy gyümölcsöző kapcsolat vége

A japán vállalat 2014-ben kiszáll az iparágból, felszámolja gyártósorait és fejlesztőlaboratóriumait, helyette inkább más termékekre és technológiákra koncentrálnak.

tdk.jpg

Bár a piackutató cégek felmérései szerint még mindig van potenciál az optikai meghajtókban és hordozókban, értelemszerűen a Blu-ray technológiában, hiszen a DVD és a CD lemezek korának lassan vége. Ennek ellenére egyes gyártók már mintha kezdenének szép lassan kifelé farolgatni ebből az iparágból. A közelmúltban például maga a Sony, az eljárás kifejlesztője, ősatyja is azt közölte, hogy a legelső, Ultra High Definition tartalmak kezelésére képes asztali médialejátszójából is kihagyja a Blu-ray meghajtót.

Nem régen pedig a TDK jelentette be, hogy a következő év márciusától felhagynak a Blu-ray alapú termékek fejlesztésével és gyártásával. Pedig a cég mind a meghajtói, mind a lemezei révén eddig meglehetősen intenzíven jelen volt ezen a piacon. Az indoklásnál természetesen megmaradtak a szokásos sablonoknál, azaz a költségek racionalizásával, illetve a profiltisztítással magyarázzák. Ezen kívül azért némi konkrétumot is elárultak, így kiderült, hogy a konszern a jövőben inkább a mobil eszközök mellé járó pót akkumulátorok, illetve a merevlemezek fejlesztésére és gyártására koncentrálna. A cég egyik élharcosa az úgynevezett HAMR technológiának, amivel megtöbbszörözhető a winchesterek tárolókapacitása.

A bejegyzés trackback címe:

https://bluray.blog.hu/api/trackback/id/tr985262313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása